ИК Кръгозор  
Кошница
книги: 0
цена: 0.00 лв.Прочети откъс от книгата Читателска класация - рейтинг 5.00Читателска класация - рейтинг 5.00Читателска класация - рейтинг 5.00Читателска класация - рейтинг 5.00Читателска класация - рейтинг 5.00 Не се очаква допечатка

Автор: Симон Себаг Монтефиоре
Жанр: публицистика, енциклопедии
Издание: 1, 2009 г., 320 стр., Размери:190x250
Корица: твърда, корична цена 59.90 лв. 47.92 лв.
ISBN: 9789547711976


Дайте и вашата оценка за тази книга , досега 45 гласа (рейтинг 5.00)

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ЗЛОТО?
КАК ДА ГО РАЗПОЗНАЕМ?
КАКВО НАУЧАВАМЕ ОТ НЕГО?

Книгата „Злодеите” е наблюдение върху най-страшните моменти в историята, забележителна хроника на човешката поквара, урок за доброто и злото, изследващ три хилядолетия. В нея известният историк Симон Себаг Монтефиоре представя своя подбор на най-зловещите мъже и жени от миналото на света:

• Тирани и императрици
• Завоеватели и канибали
• Проститутки и мегаломани
• Мъчители и серийни убийци
• Прелъстители и предатели

От Атила до Адолф Хитлер, от Лукреция Борджия до Иван Грозни, от Йосиф Сталин до Садам Хюсеин, от първия китайски император до председателя Мао, „Злодеите” е завладяващо и полезно четиво, което ще ви запознае с най-ужасните проявления на човешката низост.

ИСТИНСКИ ИСТОРИИ, КОИТО ВСЕКИ ТРЯБВА ДА ПОЗНАВА

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ ОТ ИСТОРИЯТА,
КОИТО НЕ БИВА ДА БЪДАТ ЗАБРАВЕНИ!


Анотация на книгата:

„ЗЛОДЕИТЕ” от Симон Себаг Монтефиоре
е книга за чудовищата в човешката история...

Някои са измислили методи за изтезания, немислими за човешкото въображение, други са избивали собствените си семейства, трети са заповядвали убийството на милиони невинни. Някои са били обожавани държавници, други – маниаци или просто касапи. Влад Дракула, зловещият княз на Влахия, набучвал враговете си на колове; византийската императрица Ирина избола очите на собствения си син; кръстоносците избили 70 000 невинни мюсюлмани и евреи при превземането на Йерусалим; монголският военачалник Тамерлан издигал пирамиди от човешки черепи. През ХХ век Адолф Хитлер убива 6 милиона евреи, Йосиф Сталин ликвидира 25 милиона руснаци, а Мао Дзедун е отговорен за смъртта на 70 милиона китайци.

В книгата си „Злодеите” Симон Себаг Монтефиоре разкрива тъмната страна на човешката природа. В хронологичен ред са представени пълнокръвни и интригуващи портрети на 101 личности с безгранична власт, изпитващи удоволствие да причиняват болка и страдание, презиращи човешкия живот. Мнозина от тях – Нерон и Ал Капоне, Чингиз хан и Хенри VІІІ, Лукреция Борджия и Джак Изкормвача, Ленин и Химлер, Чарлз Менсън и Пабло Ескобар – са прочути. Други – като византийския император Юстиниан Ринотмет, папа Йоан ХІІ (който превръща Ватикана в бордей), шотландския канибал от ХVІ век - Суони Бийн, барон Унгерн фон Щернберг (който завладява Монголия през 1920 г., вярвайки, че е прероденият Чингиз хан), унгарската графиня кръвопийка Елизабет Батори, османския пират Барбароса – са по-малко познати. Всяка биография е придружена от статия, разкриваща любопитни подробности от света на тези чудовища. При султан Селим Страшни ще се запознаете с османските методи за елиминиране на членовете на владетелското семейство; Кървавата Мери ще ви срещне със смъртта на еретиците на кладата; ще проникнем заедно с Леополд ІІ от Белгия в „сърцето на джунглата” – Белгийско Конго; малавийският диктатор д-р Банда е повод да се срещнем със странния феномен на лекарите, превръщащи се в зловещи тирани; Папа Док от Хаити ни разкрива тайните на вуду.

Богато илюстрирана, пълна с емблематични цитати, приятна за четене и предоставяща впечатляващ обем информация, „Злодеите” е забележителна енциклопедия на най-жестоките, покварени и алчни хора в човешката история – увлекателно четиво с разкази, образи и безценни уроци, които човечеството не бива да забравя.vesti.bg
dnes.bg
в. "Труд"Изчерпана
Войната
Войната Не се очаква допечатка

Автор: Гуин Дайър
Жанр: енциклопедии, психология, Издание: 1, 2006 г., 512 стр., Размери:165x230
Корица: твърда, корична цена 25.00 лв. 20.00 лв.

Изчерпана

Брилянтна история на войната, която изследва миналото на човечеството, за да можем да си представим едно по-различно бъдеще!

И още в резюме ...
Тираните. Най-жестоките владетели на всички времена
Тираните. Най-жестоките владетели на всички времена Прочети откъс от книгата Бестселър Не се очаква допечатка

Автор: Клайв Фос
Жанр: енциклопедии, Издание: 1, 2007 г., 328 стр., Размери:175x240
Корица: твърда, корична цена 25.00 лв. 20.00 лв.

Изчерпана

2 500 години абсолютна власт - жестокост и величие Кратка енциклопедия, представяща в хронологичен ред 50 от най-влиятелните личности в историята на човечеството.

И още в резюме ...
Златото по света
Златото по света Не се очаква допечатка

Автор:  
Жанр: енциклопедии, Издание: 1, 2008 г., 184 стр., Размери:238x290
Корица: твърда, корична цена 49.00 лв. 39.20 лв.

Изчерпана

Енциклопедично, подаръчно издание

И още в резюме ...

sirena, s.avonova@gmail.com
sofia
Много интересна книга наистита! за съжаление не е от евтините, на мен ми беше подарък. но като картини и текстове е много интересна и моного нови неща се научават. но не всеки ще може да си я позволи...
18/12/2009

Дайте вашият коментар
Име*
E-mail*
Адрес
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*
Полетата отбелязани с * са задължителни

ИК "Кръгозор" ви моли да спазвате чистотата на българския език. Мнения, съдържащи нецензурни изрази, няма да бъдат публикувани.

Търси
ИК Кръгозор

1113 София,
ул. "Александър Жендов" 6, ет. 3, офис 303
тел.:(02) 944 53 80
office@kragozor.com

Член на Асоциация Българска книга

 

 

 

Новини
Интервю с Диего Галдино
Филмът "Момчето, което обичаше Луната" с български субтитри
Заповядайте в „Кръгозор YA литклуб”
Още новини тук
Бестселър  - Бестселър
Откъс от книга  - Откъс от книга
Очаква се допечатка  - Очаква се допечатка
Не се очаква допечатка  - Не се очаква допечатка
Bookmark and Share

Studio ITTI
Web Based Solutions
©2006 Издателска къща "Кръгозор". Всички права запазени.