ИК Кръгозор  
Кошница
книги: 0
цена: 0.00 лв.

Прочети откъс от книгата Читателска класация - рейтинг 3.00Читателска класация - рейтинг 3.00Читателска класация - рейтинг 3.00

Автор: Ванеса Фаркхарсън
Издание: 1, 2011 г., 272 стр., Размери:145x210
Корица: мека, корична цена 12.00 лв. 5.00 лв.
ISBN: 9789547712553


Дайте и вашата оценка за тази книга , досега 26 гласа (рейтинг 3.00)

Как една екоциничка продаде колата си, купи си стъклени бутилки и откри любовта за 366 дена

Искаме ли да сме еко? Какво сме готови да направим, за да станем „зелени“? Трябва ли да се откажем от тоалетната хартия и сапуна, трябва ли от отпадъците да правим органична тор, трябва ли да напуснем града...

Не е необходимо да избягаме от цивилизацията на другия край на света и да замиришем на пор, за да помогнем за спасяването на околната среда.
Можем да бъдем еко и без да излизаме от нормалния си ритъм на живот!

Да последваме опита на младата канадска журналистка Ванеса Фаркхарсън:
„Започнах тази книга някъде между вината и честността. Реших всеки ден от следващите 365 дена да правя по едно нещо, което да помогне за спасяването на природата. Идеята ми беше в края на тази „зелена“ година да заживея възможно най-екологично.

• Някои от промените се оказаха решителни (продадох колата си).
• Други – странни (изключих хладилника и фризера си, въпреки че не знаех какво ще правя с храната).
• Трети – нелепи (защо, по дяволите, трябваше да мия косата си с оцет и да ровя из боклука на съседите?).
• Голямата част изглеждаха символични. Но те са малките стъпчици, които водят до голямата промяна (да спя гола, да се къпя на тъмно, да ям сладолед само от вафлена фунийка...).

В края на моето едногодишно пътуване открих, че повечето от екопрактиките, с които експериментирах, станаха естествена част от моя живот.“

Книгата е забавна и остроумна. Не е нравоучителна, но кара дори и най-големия екоскептик да се замисли. Искрена, и все пак леко цинична. Има си дори и любовна история за по-романтичните души.

Книгата е отпечатана върху 100 % рециклирана хартия!

Интервю с Ванеса Фаркхарсън можете да видите тук

Интересни екоидеи от дома на Ванеса Фаркхарсън вижте тук


Поръчай

Атанас П. Славов, at_slavov@abv.bg

Уважаеми колеги издатели,
Срещнах рекламни текстове за тази книга че това е "първата книга на рециклирана хартия"!!! Тази амбиция няма никакво покритие! Ние от фондация "Човешката библиотека" издаваме такива книги от 2006 г. Първата бе "Последният еднорог". миналата година издадохме по този начин най-дебелият български фантастичен роман от Николай Теллалов - "Слънце недосегаемо" - (над 1000 стр.), където дори и корицата беше от рециклирана хартия!
08/05/2011

ИК Кръгозор, office@kragozor.com

Уважаеми колеги и читатели,
нашето издателство се гордее с успешното медийно отразяване на Първата книга на ИК Кръгозор, отпечатана върху 100% рециклирана екохартия. Така беше лансирана в средствата за масова информация книгата "Да спиш гола е зелено". Запознатите с ТВ, радио, печатни и интернет разпространение на информация са наясно, че журналистът определя как да изглежда материала, който ще бъде представен на публиката. Т.е. когато за информационно съобщение не е платено, то не може да бъде контролирано.
ИК Кръгозор приветства страхотната практика на фондация "Човешката библиотека" да издава книги от рециклирана хартия. И ние се включваме в тази ековълна - с книгата "Да спиш гола е зелено" - първата в планираната поредица книги от рециклирана хартия на ИК Кръгозор, и то на 100 % рециклирана хартия.
Нека заедно всички бъдем по-еко и използваме компютърните си системи, които най-малкото изразходват тока на планетата, за по-смислени диалози. Зелено ежедневие без стрес ви желаем!
10/05/2011

Дайте вашият коментар
Име*
E-mail*
Адрес
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*
Полетата отбелязани с * са задължителни

ИК "Кръгозор" ви моли да спазвате чистотата на българския език. Мнения, съдържащи нецензурни изрази, няма да бъдат публикувани.

Търси
ИК Кръгозор

1113 София,
ул. "Александър Жендов" 6, ет. 3, офис 303
тел.:(02) 944 53 80
office@kragozor.com

Член на Асоциация Българска книга

 

 

 

Новини
Интервю с Диего Галдино
Филмът "Момчето, което обичаше Луната" с български субтитри
Заповядайте в „Кръгозор YA литклуб”
Още новини тук
Бестселър  - Бестселър
Откъс от книга  - Откъс от книга
Очаква се допечатка  - Очаква се допечатка
Не се очаква допечатка  - Не се очаква допечатка
Bookmark and Share

Studio ITTI
Web Based Solutions
©2006 Издателска къща "Кръгозор". Всички права запазени.