ИК Кръгозор  
Кошница
книги: 0
цена: 0.00 лв.Читателска класация - рейтинг 4.67Читателска класация - рейтинг 4.67Читателска класация - рейтинг 4.67Читателска класация - рейтинг 4.67Читателска класация - рейтинг 4.67 Не се очаква допечатка

Автор: Питър Уотсън
Жанр: енциклопедии, психология
Издание: 1, 2004 г., 576 стр., Размери:175x240
Корица: твърда, корична цена 28.00 лв. 22.40 лв.
ISBN: 9547710958


Дайте и вашата оценка за тази книга , досега 6 гласа (рейтинг 4.67)

“Модерната мисъл” е брилянтно аргументирано изследване на идеите и личностите, които създадоха културата на 20-ти век. Характерът на книгата е енциклопедичен, включени са основните писатели, дейци на културата, учени и философи – създателите на идеите, според които живеем ние. Двата тома са разделени на четири части – от Фройд до Витгенщайн; от Шпенглер до “Фермата” на Оруел; от Сартр до “Морето на спокойствието”, от контракултурата до Косово – и съдържат общо четирдесет и две глави. В тях Питър Уотсън е създал един достъпен и увлекателен разказ за интелектуалната традиция на изминалото столетие. Авторът подчертава, че “това столетие може да се разбира като периода, в който научният метод колонизира всички модели на мислене и извърши промяна в начина на ни на разбиране”. Той вижда първата половина от века като период на открития, а втората половина – като период на анализ, синтез и извличане на изводи; изследва ролята на САЩ, на модерните движения и идеологически течения в много сфери на живот. За разлика от повечето стандартни исторически прегледи, в които фокусът пада върху политическите събития и личности, “Модерната мисъл” предлага богат и увлекателен преглед на идеите и културата през 20-ти век, както и на мъжете и жените, които я създадоха.

“Това е живо, аргументирано и създадено със замах четиво. Уотсън повежда читателя на обиколка из полетата на интелекта, науката и изкуството – където има познати и не дотам познати неща от предходното столетие. Независимо дали ще бъде четена последователно, ще се използва за конкретна тема или пък като източник за позоваване, “Модерната мисъл” е впечатляващ и амбициозен проект във всичките си функции. “
Брус Малиш – Професор по история, Технологичен институт, Масачузетс

“Енциклопедично изследване върху мислителите и дейците, отговорни за бляскавите промени през този век; описание на рамките, в които протичат тези промени и информация за това какво представляват новите идеи и какво е влиянието, което оказват помежду си. Това е книга с невероятен обхват и човек не може да не оцени много високо умението на Уотсън да пресъздава огромното количество исторически събития, придвижвайки се балансирано между тях, без да пропуска интересни и вълнуващи факти.
Уотсън е добър в обясняването на сложни идеи и дори още по-добър в краткото скициране на личностите и свързаните с тях забавни моменти... Едно забележително постижение, изключително достъпно за читателя, погльщащо и стимулиращо.”
А. К. Грейлинг – Literary Review, London

“Задълбочено и впечатляващо, особено по отношение на умелото лавиране между изкуства и науки... Това е енциклопедична творба от висока класа. Необикновено задълбочено разбиране за артистичното и научното.”
Робърт Гилда, професор по Модерна история, Мертън Колидж, Оксфорд

Изчерпана
Модерната мисъл, кн.1
Модерната мисъл, кн.1 Не се очаква допечатка

Автор: Питър Уотсън
Жанр: психология, енциклопедии, Издание: 1, 2004 г., 624 стр., Размери:175x240
Корица: твърда, корична цена 37.00 лв. 29.60 лв.

Изчерпана

“Това е удивителна енциклопедия, това е история на всички идеи и постижения на двадесети век.” Даниел Бел, професор по социология, Харвард

И още в резюме ...
Войната
Войната Не се очаква допечатка

Автор: Гуин Дайър
Жанр: психология, енциклопедии, Издание: 1, 2006 г., 512 стр., Размери:165x230
Корица: твърда, корична цена 25.00 лв. 20.00 лв.

Изчерпана

Брилянтна история на войната, която изследва миналото на човечеството, за да можем да си представим едно по-различно бъдеще!

И още в резюме ...
Тираните. Най-жестоките владетели на всички времена
Тираните. Най-жестоките владетели на всички времена Прочети откъс от книгата Бестселър

Автор: Клайв Фос
Жанр: енциклопедии, Издание: 1, 2007 г., 328 стр., Размери:175x240
Корица: твърда, корична цена 25.00 лв. 20.00 лв.

Поръчай

2 500 години абсолютна власт - жестокост и величие Кратка енциклопедия, представяща в хронологичен ред 50 от най-влиятелните личности в историята на човечеството.

И още в резюме ...

Дайте вашият коментар
Име*
E-mail*
Адрес
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*
Полетата отбелязани с * са задължителни

ИК "Кръгозор" ви моли да спазвате чистотата на българския език. Мнения, съдържащи нецензурни изрази, няма да бъдат публикувани.

Търси
ИК Кръгозор

1124 София,
"Светослав Тертер" 2, ап.4
тел.:(02) 944 53 80
тел.:(02) 944 75 60
office@kragozor.com

Член на Асоциация Българска книга

 

 

Новини
Филмът "Момчето, което обичаше Луната" с български субтитри
Заповядайте в „Кръгозор YA литклуб”
Дейвид М. Барнет: музиката на Дейвид Боуи играе важна роля в романа ми
Още новини тук
Бестселър  - Бестселър
Откъс от книга  - Откъс от книга
Очаква се допечатка  - Очаква се допечатка
Не се очаква допечатка  - Не се очаква допечатка
Bookmark and Share

Studio ITTI
Web Based Solutions
©2006 Издателска къща "Кръгозор". Всички права запазени.