ИК Кръгозор  
Кошница
книги: 0
цена: 0.00 лв.Читателска класация - рейтинг 4.67Читателска класация - рейтинг 4.67Читателска класация - рейтинг 4.67Читателска класация - рейтинг 4.67Читателска класация - рейтинг 4.67 Не се очаква допечатка

Автор: Питър Уотсън
Жанр: психология, енциклопедии
Издание: 1, 2004 г., 576 стр., Размери:175x240
Корица: твърда, корична цена 28.00 лв. 22.40 лв.
ISBN: 9547710958


Дайте и вашата оценка за тази книга , досега 6 гласа (рейтинг 4.67)

“Модерната мисъл” е брилянтно аргументирано изследване на идеите и личностите, които създадоха културата на 20-ти век. Характерът на книгата е енциклопедичен, включени са основните писатели, дейци на културата, учени и философи – създателите на идеите, според които живеем ние. Двата тома са разделени на четири части – от Фройд до Витгенщайн; от Шпенглер до “Фермата” на Оруел; от Сартр до “Морето на спокойствието”, от контракултурата до Косово – и съдържат общо четирдесет и две глави. В тях Питър Уотсън е създал един достъпен и увлекателен разказ за интелектуалната традиция на изминалото столетие. Авторът подчертава, че “това столетие може да се разбира като периода, в който научният метод колонизира всички модели на мислене и извърши промяна в начина на ни на разбиране”. Той вижда първата половина от века като период на открития, а втората половина – като период на анализ, синтез и извличане на изводи; изследва ролята на САЩ, на модерните движения и идеологически течения в много сфери на живот. За разлика от повечето стандартни исторически прегледи, в които фокусът пада върху политическите събития и личности, “Модерната мисъл” предлага богат и увлекателен преглед на идеите и културата през 20-ти век, както и на мъжете и жените, които я създадоха.

“Това е живо, аргументирано и създадено със замах четиво. Уотсън повежда читателя на обиколка из полетата на интелекта, науката и изкуството – където има познати и не дотам познати неща от предходното столетие. Независимо дали ще бъде четена последователно, ще се използва за конкретна тема или пък като източник за позоваване, “Модерната мисъл” е впечатляващ и амбициозен проект във всичките си функции. “
Брус Малиш – Професор по история, Технологичен институт, Масачузетс

“Енциклопедично изследване върху мислителите и дейците, отговорни за бляскавите промени през този век; описание на рамките, в които протичат тези промени и информация за това какво представляват новите идеи и какво е влиянието, което оказват помежду си. Това е книга с невероятен обхват и човек не може да не оцени много високо умението на Уотсън да пресъздава огромното количество исторически събития, придвижвайки се балансирано между тях, без да пропуска интересни и вълнуващи факти.
Уотсън е добър в обясняването на сложни идеи и дори още по-добър в краткото скициране на личностите и свързаните с тях забавни моменти... Едно забележително постижение, изключително достъпно за читателя, погльщащо и стимулиращо.”
А. К. Грейлинг – Literary Review, London

“Задълбочено и впечатляващо, особено по отношение на умелото лавиране между изкуства и науки... Това е енциклопедична творба от висока класа. Необикновено задълбочено разбиране за артистичното и научното.”
Робърт Гилда, професор по Модерна история, Мертън Колидж, Оксфорд

Изчерпана
Модерната мисъл, кн.1
Модерната мисъл, кн.1 Не се очаква допечатка

Автор: Питър Уотсън
Жанр: енциклопедии, психология, Издание: 1, 2004 г., 624 стр., Размери:175x240
Корица: твърда, корична цена 37.00 лв. 29.60 лв.

Изчерпана

“Това е удивителна енциклопедия, това е история на всички идеи и постижения на двадесети век.” Даниел Бел, професор по социология, Харвард

И още в резюме ...
Войната
Войната Не се очаква допечатка

Автор: Гуин Дайър
Жанр: енциклопедии, психология, Издание: 1, 2006 г., 512 стр., Размери:165x230
Корица: твърда, корична цена 25.00 лв. 20.00 лв.

Изчерпана

Брилянтна история на войната, която изследва миналото на човечеството, за да можем да си представим едно по-различно бъдеще!

И още в резюме ...
Тираните. Най-жестоките владетели на всички времена
Тираните. Най-жестоките владетели на всички времена Прочети откъс от книгата Бестселър Не се очаква допечатка

Автор: Клайв Фос
Жанр: енциклопедии, Издание: 1, 2007 г., 328 стр., Размери:175x240
Корица: твърда, корична цена 25.00 лв. 20.00 лв.

Изчерпана

2 500 години абсолютна власт - жестокост и величие Кратка енциклопедия, представяща в хронологичен ред 50 от най-влиятелните личности в историята на човечеството.

И още в резюме ...

Дайте вашият коментар
Име*
E-mail*
Адрес
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*
Полетата отбелязани с * са задължителни

ИК "Кръгозор" ви моли да спазвате чистотата на българския език. Мнения, съдържащи нецензурни изрази, няма да бъдат публикувани.

Търси
ИК Кръгозор

1113 София,
ул. "Александър Жендов" 6, ет. 3, офис 303
тел.:(02) 944 53 80
office@kragozor.com

Член на Асоциация Българска книга

 

 

 

Новини
Интервю с Диего Галдино
Филмът "Момчето, което обичаше Луната" с български субтитри
Заповядайте в „Кръгозор YA литклуб”
Още новини тук
Бестселър  - Бестселър
Откъс от книга  - Откъс от книга
Очаква се допечатка  - Очаква се допечатка
Не се очаква допечатка  - Не се очаква допечатка
Bookmark and Share

Studio ITTI
Web Based Solutions
©2006 Издателска къща "Кръгозор". Всички права запазени.