ИК Кръгозор  
Кошница
книги: 0
цена: 0.00 лв.

Гатлин, Южна Каролина, е измислено градче, в което се развива действието в поредицата романи „Хроники на чародейците” (автори Ками Гарсия и Маргарет Стоъл) – „Прелестни създания”, „Прелестен мрак”, „Прелестен хаос” (засега!). Може би затова създателите на дългоочакваната екранизация на поредицата на големия екран са решили, че е по-подходящо във филма действието да се измести в Ню Орлиънс – за да бъде обстановката и атмосферата по-позната на зрителите. „Градът е също толкова мрачен, сънлив и застинал във времето, с богата история – идеалното съответствие на измисления Гатлин в книгите и е подходящ за тази чудесна готическа история”, казват създателите на филма.

За незапознатите „Прелестни създания” разказва историята на младежа Итън Уейт, момче от малък град, който сънува загадъчно момиче. За негова огромна изненада въпросното момиче се появява в града... и се оказва, че тя е чародейка (за мнозина от нас това е равно на вещица, но не е съвсем така). Направо идеална завръзка за една магична любовна история! Итън и Лена трябва да се преборят с много препятствия – включително отмъстителната бивша приятелка на Итън, Емили. Именно на заснемането на тази сцена стана свидетел екипът на MTV News. В нея участваха четирите млади звезди на филма – Алис Инглърт (Лена), Алдън Еренрайх (Итън), Томас Ман (Линк) и Зоуи Дойч (Емили).Това, което на пръв поглед прилича на обикновен сблъсък между момичета, спорещи за едно и също момче, се превръща в нещо много по-различно, когато прозорците на класната стая избухват и се разбиват на парчета, отнесени от силата на вятъра (читателите на романа ще разберат символиката на този момент).

Не само ние бяхме поразени от този ефект. „Забравих, че снимаме, и когато стъклата избухнаха, затворих очи и замръзнах на място, споделя Зоуи. Сигурно съм изглеждала много нелепо. Макар и страшни на моменти, снимките бяха много забавни, истинска лудост. Беше толкова шумно! В един миг си помислих, че има земетресение.”

Кликнете тук, за да видите как младите актьори говорят за този нов свръхестествен романтичен филм, за героите си и за сравненията с други подобни адаптации.

Търси
ИК Кръгозор

1113 София,
ул. "Александър Жендов" 6, ет. 3, офис 303
тел.:(02) 944 53 80
office@kragozor.com

Член на Асоциация Българска книга

 

 

 

Новини
Интервю с Диего Галдино
Филмът "Момчето, което обичаше Луната" с български субтитри
Заповядайте в „Кръгозор YA литклуб”
Още новини тук
Бестселър  - Бестселър
Откъс от книга  - Откъс от книга
Очаква се допечатка  - Очаква се допечатка
Не се очаква допечатка  - Не се очаква допечатка
Bookmark and Share

Studio ITTI
Web Based Solutions
©2006 Издателска къща "Кръгозор". Всички права запазени.