ИК Кръгозор  
Кошница
книги: 0
цена: 0.00 лв.

На 07.12.2006 г. пред многобройна публика в книжарница "Хеликон - Витоша" се състоя промоция на новото българско издание на

"Ана Каренина"

Промоцията надхвърли рамките на стандартното представяне на подобен тип класически текстове. Събитието започна с откъс от филма“Ана Каренина” (в главната роля Татяна Самойлова, 1967), показващ трагичното самоубийство на героинятана влаковите релси, и завърши с пародия на същия сюжет - финален епизод от филма "Завистта на боговете" (в който героинята се подготвя за самоубийство, но влакът минава по съседен коловоз).


Елитарният стил на литературоведските анализи бе заменен от професионалния поглед на аналитичния психотерапевт Весела Вътева, която показа как проблемите в романа се съотнасят към съвременния начин на живот. Част от нейните тези предизвикаха оживени спорове в залата.

Откъси от книгата прочетоха три от най-известнитебългарски актриси – Искра Ангелова, Силвия Лулчева и Стефания Колева. Те придадоха съвременно звучене на текста, превъплъщавайки се в образа на Ана Каренина – влюбената, страдащата, отчаяната. Дамите се включиха активно и в обсъждането на проблемите в романа. След приключване на официалната част от събитието, гостите имаха възможност да получат и личен автограф от актрисите.

 

Подготвихме промоцията на изданието именно по този начин, тъй като сме убедени, че това е пътят към провокиране на откровен разговор върху вечните проблеми за изневярата, семейството и правото на личен избор. Вярваме, че великолепният текст на"Ана Каренина"е възможно най-добрата основа за подобна дискусия.

 

 

Благодарим на всички, които уважиха поканата ни и присъстваха на представянето!

ИК "Кръгозор"

 

Търси
ИК Кръгозор

1113 София,
ул. "Александър Жендов" 6, ет. 3, офис 303
тел.:(02) 944 53 80
office@kragozor.com

Член на Асоциация Българска книга

 

 

 

Новини
Интервю с Диего Галдино
Филмът "Момчето, което обичаше Луната" с български субтитри
Заповядайте в „Кръгозор YA литклуб”
Още новини тук
Бестселър  - Бестселър
Откъс от книга  - Откъс от книга
Очаква се допечатка  - Очаква се допечатка
Не се очаква допечатка  - Не се очаква допечатка
Bookmark and Share

Studio ITTI
Web Based Solutions
©2006 Издателска къща "Кръгозор". Всички права запазени.