ИК Кръгозор  
Кошница
книги: 0
цена: 0.00 лв.

Здравейте, г-жо Кинсела!

Много сме щастливи, че приехте поканата ни да направим това интервю за Вашите многобройни почитатели в България!  

Преди всичко бихме искали да Ви попитаме какво е да си известен автор, можете ли да пазарувате незабелязано където и да било?

Честно казано, не се чувствам известна! Мисля, че всички автори притежават анонимност в огромна степен по простата причина, че повечето читатели не се вглеждат кой знае колко в снимките на авторите. Така че аз мога да си пазарувам анонимно колкото си поискам!

Предполагам, че получавате много писма от своите фенове. Кои от тях са Ви любими?

Да, получавам писма от почитатели и се радвам да разбера, че моите книги са накарали някого да се усмихне. Най-запомнящото се беше от едно момиче, което пишеше, че съм й помогнала да се справи с депресията си – това ме накара да се почувствам наистина поласкана.

Получавате ли писма от мъже?

Да, от време на време получавам писма и от мъже – един от тях беше прочел през отпуската си една от книгите на приятелката си за Беки Б. и ми пишеше, за да ми каже колко много се е забавлявал. Мисля, че е останал изненадан!

Ако трябва да опишете своите героини с три думи, какво бихте казали за Беки, Ема и Саманта?

Беки – оптимистка, находчива, шопингманиачка!

Ема – сърдечна, обичаща, изпълнена с надежда.

Саманта – работохоличка, интелигентна, забавна.

Бихте ли описали и себе си по този начин!

Забавна, оптимистка, лоялна.

Имате ли обяснение за огромния международен успех на поредицата за Беки Б.?

Мисля, че много хора обичат да пазаруват! Мисля, че Беки е страшно симпатична на читателите с всичките си забавни умения, със своя оптимизъм и енергия, със способността си да гледа на живота по различен начин и с любовта си към природата. Читателите ми харесват също и Люк!

Това ли е представата за модерната успяла жена?

Мисля, че много хора са си просто такива. Аз искам да представя жените такива, каквито в действителност са, с недостатъците им, с всичко.

Има ли в характера на Беки някакви автобиографични черти и до каква степен?

Я да видим: аз също обичам да пазарувам и в продължение на няколко години също бях финансов журналист! Мисля също като Беки, когато изляза на пазар и също се вълнувам от разпродажби... Но Беки е далеч по-екстремна от мен, слава богу!

Срамува ли се Беки понякога от своята мания, наподобяваща природно бедствие?

Да, тя често се чувства засрамена и я измъчва вина. Решава да върши нещата по-добре. Бедата е, че винаги кривва от правия път, поддава се на изкушението. Но с всяка следваща книга тя се развива и става все по-зряла.

Какво ново в брачния живот на Беки?

Във Великобритания, САЩ (и вече в България!) тъкмо излезе “Беки Б. очаква бебе” и, както можете да се досетите, тя се втурва да пазарува за двама.

Какво мислите за женския и мъжкия стил на пазаруване? Можете ли да си представите мъжкия еквивалент на Беки?

Мъжете пазаруват по различен начин. Мисля, че мъжкият еквивалент на Беки ще харчи доста повече от нея.... Вероятно за кола или за нов компютър, който му е “наистина нужен”.

Какво ще посъветвате българските момичета? Могат ли да си прекарват приятно, като четат и пазаруват?

Разбира се! И двете са форми на бягство от действителността и начини да си подарите удоволствие. Въпреки че четенето е по-евтино от пазаруването, защото за да му се насладиш, просто трябва да си купиш книгата.

Какво мислите за завладялата света чиклит мания?

Смятам, че жените обичат да четат истории, които показват самите тях и които ги карат да се смеят, така че не съм изненадана.

В по-голямата част от модерната литература за жени любовта е централна тема. Но във вашите романи тя никога не е била на фокус. Защо се получава така?

Мисля, че има много повече интересни неща в живота на жените от любовта. Израснах с очакването да се уча от живота, имам различни интереси и все още не съм открила отговорите си за мъжете – това е позицията ми за живота. Но въпреки това, любовта е много важна!!! :)

Всичките Ви романи се отличават със страхотно чувство за хумор. Смятате ли, че добрият модерен роман трябва да бъде наистина забавен?

Обичам романите да са забавни, за мен няма по-голямо удоволствие от смеха – но, разбира се, зависи за какъв роман става въпрос.

Какво планувате? Чудим се за какво ще се разказва в следващия роман от поредицата за Беки. Б.? Кажете ни нещо повече за новата си книга “Пожелай ми слънчогледи”

“Пожелай ми слънчогледи” е забавен роман за момиче, което се събужда с амнезия и се опитва да подреди живота си. Колкото до следващия роман за Беки, все още няма да споделям сюжета!!!

Какво мислите за приятелството между мъжете и жените? Вярвате ли в истинската любов?

Разбира се! :) Вярвам в щастливия край и вярвам, че може да се открие щастието в любовта, макар тя неизбежно да минава през катастрофи, спадове и забавни моменти. Това е истинският живот!

Знаете ли нещо за България? Планувате ли да включите страната ни в някое от авторските си турнета?

За момента нямам никакви планове, но за в бъдеще - кой знае? Защо не ми дадете някои идеи къде да пазарувам в България!!

Ще се постараем да Ви изпратим достатъчно примамливи предложения за пазаруване. Можем например да организираме среща на живо с читателите Ви в някой голям български шопиг център...

Благодарим Ви за това интервю!

ИК "Кръгозор" 

Откъси от това интервю са публикувани във в-к "Труд" и списание "Тя!" 

Търси
ИК Кръгозор

1113 София,
ул. "Александър Жендов" 6, ет. 3, офис 303
тел.:(02) 944 53 80
office@kragozor.com

Член на Асоциация Българска книга

 

 

 

Новини
Интервю с Диего Галдино
Филмът "Момчето, което обичаше Луната" с български субтитри
Заповядайте в „Кръгозор YA литклуб”
Още новини тук
Бестселър  - Бестселър
Откъс от книга  - Откъс от книга
Очаква се допечатка  - Очаква се допечатка
Не се очаква допечатка  - Не се очаква допечатка
Bookmark and Share

Studio ITTI
Web Based Solutions
©2006 Издателска къща "Кръгозор". Всички права запазени.