Print

НЯКОЛКО ДУМИ ЗА ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ

Успехът не означава, че няма да имате проблеми или неравности по пътя. Ако вярвате, че ще бъде така, тогава сте много наивни. Животът просто не е такъв, а и аз не вярвам, че искате да е така. Животът прилича повече на возенето с влакче на ужасите. Аз обичам да се возя на него. То се изкачва, потраква нагоре и ви изпълва с очакване. Спуска се надолу с огромна скорост, която ви изпълва с ужас. Минава през тъмни плашещи тунели, в които пищите и толкова се страхувате, че може дори да се разплачете. Влакчетата на ужасите не са напълно сигурни. Те създават чувство за опасност. Понякога човек дори повръща! Но в по-голямата част от случаите те ви карат да се смеете истерично и от радост, страх и прилив на разнообразни чувства да сграбчвате човека да вас.
Влакчето на ужасите никога не е скучно. Когато слезете от него, нямате търпение да се върнете и да се повозите отново. Така че или си плащате цената, за да се повозите или прекарвате живота си като наблюдател, гледайки как другите се забавляват. Или прекарвате времето си, чакайки на опашка, а когато дойде вашият ред се отдръпвате назад, за да пуснете някой преди вас, защото не сте сигурни дали ще се справите с пътуването. Някои дори избират изобщо да зарежат влакчето на ужасите, а вместо това да се качат на въртележката, където свири нежна музика и се въртите в кръг. Тук е спокойно и безопасно, музиката е хубава и за всички преживяването е приятно. Не се плашите, никога не пищите и не повръщате. Но никога не сте се смели до припадък, никога не сте пищели от ужас и не сте сграбчвали ръката на човека до вас от радост или за утеха.
Аз съм се возил на въртележката и на влакчето на ужасите. Направил съм своя избор. Избирам влакчето на ужасите. Когато избереш него, съществува по-голям риск, но поне ще знаете, че сте живели.


Лари УингетPrint