ИК Кръгозор  
Кошница
книги: 0
цена: 0.00 лв.

Първите награди „Перото“ бяха връчени на български поети и писатели на 6 ноември. При детската литература приза взе Юлия Спиридонова за книгата „Бъди ми приятел“.

По време на церемонията, която се състоя в литературен клуб „Перото”, писателката сподели, че през последните две години вече има много нови имена и книги в детското книгоиздаване и че това е чудесно. Благодари на своите издатели (ИК „Кръгозор”) и каза, че е била като Жабчето от приказката си – самотно и тъжно, докато не си намерило приятел. Така и тя се е чувствала, докато не е открила своите любими вещици издателки.

Подгласници на Юлия Спиридонова останаха „Когато искам да мълча“ на Кирил Златков и Зорница Христова и „Приключенията на мотовете част III: Спасяването на хълцащата принцеса“ на Радостина Николова.

Поетът Борис Христов е първият лауреат с наградата „Перото“ за цялостен принос в литературата. Ани Илков получи отличието в категорията за поезия, а за проза наградата отиде при Катерина Хапсали. На всички наградени бе връчена статуетка, дело на скулптора Емил Попов.

Търси
ИК Кръгозор

1124 София,
"Светослав Тертер" 2, ап.4
тел.:(02) 944 53 80
тел.:(02) 944 75 60
office@kragozor.com

Член на Асоциация Българска книга

 

 

Новини
Филмът "Момчето, което обичаше Луната" с български субтитри
Заповядайте в „Кръгозор YA литклуб”
Дейвид М. Барнет: музиката на Дейвид Боуи играе важна роля в романа ми
Още новини тук
Бестселър  - Бестселър
Откъс от книга  - Откъс от книга
Очаква се допечатка  - Очаква се допечатка
Не се очаква допечатка  - Не се очаква допечатка
Bookmark and Share

Studio ITTI
Web Based Solutions
©2006 Издателска къща "Кръгозор". Всички права запазени.