Александрийски квартет. Комплект

Лорънс Дърел

Прелисти

Художествена литература Класика

Издание:2 Размери:145x210 Корици:твърда ISBN:9789547712447 Страници:1016 Година на издаване:2010

Цена: 70,00 лв. 55,00 лв.

Спестявате: 15.00 лв. (-21%)

Окончателно изчерпана

Описание

Предизвикателен литературен шедьовър - създаден за ценители! Четирилогията „Александрийски квартет” на английския писател Лорънс Дърел е поставена сред първите десет в класацията на стоте романа, белязали изминалото столетие, направена от писатели, издатели и читатели от цял свят. Лорънс Дърел пренася читателите в странната, магична и романтична атмосфера Александрия, един от най-интересните градове в човешката история. Там малко преди Втората световна война се събират героите на четирите романа, обединени в екзотичния квартет. В центъра са любовните афери на млад писател, преплетени със съдбите на други хора. Всеки от романите описва техните отношения и набляга на един от четиримата основни герои – Жюстин, Балтазар, Маунтолив, Клия. Самият древен град, Александрия, е петият главен герой – град на познание, книги и истории. Необикновен и ексцентричен роман за мистерията на човешката душа, за любовта и страстта. Изящните корици на романите са с мотиви от картини на художника Густав Климт.


Вашият коментар

Всички полета са задължителни. ИК „Кръгозор” ви моли да спазвате чистотата на българския език. Мнения с обидно или нецензурно съдържание няма да бъдат публикувани.

ЗА АВТОРА

Лорънс Дърел


Лорънс Дърел (1912–1990) е един от най-обичаните и уважавани британски автори, въпреки че той се определя по-скоро като космополит. Животът и творчеството му бележат целия ХХ век. Тетралогията „Александрийски квартет” е най-забележителното му произведение, за което мнозина смятат, че Дърел заслужава да спечели Нобелова литература.

Прочети повече >

Други книги от автора