Автомобилите по света

Александър Краснов

Прелисти

Нехудожествена литература Енциклопедии

Издание:1 Размери:245x295 Корици:твърда ISBN:9547711083 Страници:184 Година на издаване:2005

Цена: 39,90 лв.

Временно изчерпана

Описание

Тази книга е посветена на Негово величество автомобила – от първия парен двигател до смайващите със своето съвършенство технически шедьоври от последните години. Официалната история на автомобила e на повече от 100 години. В началото й са имената на Карл Бенц и Готлиб Даймлер, създали за първи път в края на ХІХ в. коли, задвижвани не от коне, а от двигатели с вътрешно горене. Извън официалната история обаче остават стотици изобретатели и конструктори, благодарение на чиито усилия в крайна сметка се появява негово величество автомобилът. Книгата “Автомобилите по света” разказва в картини и текст историята на автомобилите и техните изобретатели.
Подбрани са най-интересните представители от огромното разнообразие съвременни автомобили – викосопроходимите автомобили, спортните коли, създадените по поръчка, представителите на престижните марки, а също и истински народните коли. Някои уникални автомобили, изработени в един-единствен екземпляр, могат да бъдат видени само в частни колекции, в музеите и в тази книга. В “Автомобилите по света” можете да прочетете за работата на изтъкнати конструктори и дизайнери, а също на отделни майстори, чиито автомобилни шедьоври са изпреварили с десетилетия своята епоха.
“Автомобилите по света” ви поднася най-интересното от историята, естетиката и техническото съвършенство на четири колела. Тя е задължителна част от библиотеката на всички автолюбители!Вашият коментар

Всички полета са задължителни. ИК „Кръгозор” ви моли да спазвате чистотата на българския език. Мнения с обидно или нецензурно съдържание няма да бъдат публикувани.

ЗА АВТОРА