Аз, Граматиката 5. клас

Веска Габровска, Маргарита Георгиева

Прелисти

Учебни помагала Учебно-помощна литература

Издание:1 Размери:145x210 Корици:мека ISBN:9547711334 Страници:58 Година на издаване:2006

Цена: 4,50 лв.

Окончателно изчерпана

Описание

Аз, Граматиката, ти предлагам да се сприятелим, трудностите заедно да победим. Вместо да молиш мама: "Обясни ми!", аз ще ти обяснявам в истории, в рими... За трудните уроци по роден език все ще намирам някакъв трик. Ако моите задачи изпълняваш, ти в училище по-лесно ще успяваш. ЗАБАВЛЯВАЙТЕ СЕ, ДОКАТО УЧИТЕ! Книжката поднася изучавания материал по: - морфология - синтаксис - лексикология - фонетика чрез забавни истории и задачи за самостоятелна работа. Подходящо помагало и към трите одобрени от МОН учебници. Вижте готово годишно разпределение на часовете по задължителноизбираема подготовка в 5. клас - учебна програма по български език и литература


Вашият коментар

Всички полета са задължителни. ИК „Кръгозор” ви моли да спазвате чистотата на българския език. Мнения с обидно или нецензурно съдържание няма да бъдат публикувани.

ЗА АВТОРА

Маргарита Георгиева


МАРГАРИТА ГЕОРГИЕВА

доцент, доктор по педагогика

Родена на 5 декември 1951 г. в гр. Нови пазар.

През 1973 г. завършва СУ “Св. Климент Охридски”, специалност Българска филология. През 1986 г. защитава дисертация по методика на обучението по български език (Лексикално-тематичен подход в родноезиковото обучение).

От 1988 г. е преподавател в ШУ “Епископ Константин Преславски”, а през 1991 г. е избрана за доцент с хабилитационен труд на тема: “Комуникация - родноезиково образование”. Чете лекции по методика на обучението по български език (1. - 12. клас). През периода 1996-2000 г. е зам. ректор на ШУ.

Научните й публикации са по методика на родноезиковото обучение.Научни интереси – система на лесикалната работа в училище, комуникативноречева насоченост на обучението по български език, система на ученическите текстове, овладяване на български език от ученици билингви.

Вижте готово годишно разпределение на часовете по задължителноизбираема подготовка в 5. клас - учебна програма по български език и литература

Прочети повече >

Други книги от автора