След като покори класациите за бестселъри на New York Times, Софи Кинсела спечели титлата “Aвтор на годината” за 2009 г. на сп. “Glamour”. „Невероятно поласкана съм. Самата идея, че хората четат книгите ми и гласуват за мен, ме шашна. Това със сигурност е най-хубавото нещо, което ми се е случвало през тази година.” – споделя самата авторката.

На бляскавата церемония на наградите „Жена на годината”, организирана от медията, Софи Кинсела се появи в стилна рокля с флорални мотиви от дизайнера Луи Витон. Подобно на своята героиня Беки Б., така и Софи притежава усет към дизайнерските дрехи. “Определено има автобиографични закачки в книгите ми”, споделя Софи, „Толкова често ми се случва да правя нещо и в един момент в съзнанието ми да изниква мисълта – о, Боже мой, превърнала съм се в една от героините ми!”

А за нея и героините й си беше наистина щура година – Беки е обезсмъртена на големия екран във филма "Тайната на Беки Б.". Главната роля бе поверена на ослепителната Айла Фишър. „Толкова е талантлива, настръхвам като я гледам”, казва Софи, а  самата тя е най-добре продаваната писателка в Обединеното кралство. Черешката на тортата е, че миналогодишният летен хит „Пожелай ми слънчогледи” е номер 1 в класацията на „Съдей Таймс”.

И така, какво следва? Деветата книга на Софи, „Twenties girl” излиза на пазара и разказва за приключенията на една двадесетгодишна мацка и една кокона от 20те. „Обичам да прекрачвам границите – това всъщност е историята на две приятелки, само дето едната от тях е призрак”...