Линдзи Келк и Софи Кинсела – номинирани за престижни британски награди!

Младата Линдзи Келк е номинирана за новосъздадената престижна награда на Асоциацията на писателите на романтични книги (Romantic Novelists' Association) - Изборът на публиката (The People's Choice).

В чест на 50-та си годишнина британската Асоциация на писателите на романтични книги (RNA) обяви създаването на две нови награди.
Досегашните награди на Асоциацията са обединени под името „Чиста страст” (The Pure Passion Awards). Най-престижните от тях са Романтичен роман на годината и Любовна история на годината.

Първата от новосъздадените награди е Изборът на публиката (The People's Choice), която е специално за нови автори в романтичния жанр. Номинациите се правят от издатели и търговци, а победителят ще бъде избран от читателите, които могат да гласуват на сайта www.lovereading.co.uk/purepassion. Сред шестте заглавия е и вторият роман от поредицата „Аз обичам...” на Линдзи Келк – „Аз обичам Холивуд”.

Втората нова награда е за Романтична комедия на годината (Rom Com Award). Тук читателите съставят краткия списък на номинираните автори, а победителят ще бъде избран от жури.

И последната нова награда е за Романтичен филм на годината, който ще бъде избран от филмовите адаптации на романтични романи съвместно от жури и публиката. „Тайният живот на Беки Б.” по бестселъра на Софи Кинсела е едно от шестте номинирани заглавия.

Победителите ще бъдат обявени на 16-ти март 2010 г. в Лондон.