ИК "Кръгозор" беше удостоена с отличие "Златна книга" за завоюван висок престиж и обществено признание и за принос към българската култура.

Отличието "Златна книга" за завоюван висок престиж и обществено признание и за принос към българската култура беше връчено на ИК "Кръгозор" на официална церемония, проведена на 28-ми януари 2010 г.

Издателството получи почитна грамота, придружена от значка с формата на отворена книга, изработена от 24 каратово злато в Монетния двор на България.

Престижното отличие се присъжда от "Съвета на европейската научна и културна общност" на обществено признати представители на българската наука и култура и на български градове и села, които притежават уникално културно наследство. Номинациите и награждаването се извършват в рамките на проекта "Аплодисменти за България".

В избора на номинираните личности и организации участват 150 известни български учени и творци с международно признание, които притежават Златни отличия за приноса си към българската наука и култура, и от кметовете на 156 български градове и села, носители на отличието "Златен печат" за Уникално европейско селище с древна история и култура.

Заедно с ИК „Кръгозор” отличие „Златна книга” получиха още:

Държавна Опера Стара Загора, Театър 199 "Валентин Стойчев", Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство, Пловдив, Изпълнителна агенция “Национален филмов център”, Военномедицинска академия, Висше Училище "Международен Колеж", Катя Атанасова, директор на сп. "Его", Агенцията за маркетингови и социални проучвания "Алфа Рисърч".

Сред притежателите отличието "Златна книга" са:

Райна Кабаиванска,

Силви Вартан,

проф. Андрей Пантев,

Ставри Калинов,

проф. Пламен Карталов,

Иво Хаджимишев,

Христо Мутафчиев,

Ива Йолова,

Радосвет Радев,

Александра Пендачанска,

Валя Балканска,

проф. Марко Семов

и други български учени и творци с международно признание, допринесли за развитието на българската култура.