Филмът по романа „Прелестни създания” притежава всичко необходимо, за да се превърне в световен хит през 2013 г. – добър сюжет, талантлив режисьор, известни продуценти, сериозна филмова компания и не на последно място – звезден актьорски състав. Трикратната носителка на „Оскар” Ема Томпсън ще се превъплъти в два образа на мисис Линкълн – религиозна фанатичка, и на Сарафина – злата вещица, която я обладава.

Още един актьор от световна величина ще участва във филма. Брилянтнят Джеръми Айрънс ще изиграе Макон Рейвънуд - чичото на Лена.

Томпсън и Айрънс ще партнират на Алдън Еренрайх и Алис Инглърт. Те ще изиграят главните роли на Итън Уейт и Лена Дюшан. В ролята на най-добрия приятел на Итън - Линк, ще участва Томас Ман.

Номинираната за „Оскар” за ролята си в „Южнячки” - Виола Дейвис, ще участва като Ама – гадателката икономка, която се грижи за Итън след смъртта на майка му.

Звездният състав ще бъде режисиран от Ричард ЛаГравенес („П.П. Обичам те”), който се е заел с адаптирането на романа. Снимките на готическата приказка ще започнат през април тази година в Ню Орлеанс и околностите на града, а премиерата на филма ще е през февруари 2013 г.

Филмовата компания Warner Bros е закупила правата върху първата част от поредицата „Хроники на чародейците” – „Прелестни създания”. Закупени са правата и върху останалите две части от трилогията на Ками Гарсия и Маргарет Стоъл – „Прелестен мрак” и „Прелестен хаос”. Сега остава само да чакаме :)