Любовта към книгите и страстта към изискания шоколад събра на едно място читатели, журналисти и един от най-известните шоколатиери в България – шеф Ради Стамболов. Поводът бе премиерата на романа „Шоколадово докосване”, организирана от ИК „Кръгозор” на 6 март 2015 г. в Книжен център „Гринуич”.

След „Крадецът на шоколад” това е втора книга от поредицата „Любов и шоколад” от Лора Флоран и отново ще съблазни дамите с чувствена, изпълнена с любов и сладост история за известен парижки майстор на шоколад и млада американка. История, която ще докосне сърцето, душата и... небцето.

Още с пристигането си на събитието гостите получиха плочки от бял шоколад с изписани цитати от книгата „Шоколадово докосване”, изработени специално за повода. Всички имаха възможността буквално да вкусят текст от книгата и да усетят как буквите се разтапят в езеро от божествена наслада.

Шеф Стамболов изненада присъстващите и организаторите, като покани още едно популярно лице от сладкарската гилдия да се присъедини към събитието - Борислав Екзархов - един от най-иновативните сладкари в България.

След шоколадово четене на емблематични откъси от романа майсторите сладкари разкриха на гостите тайните на шоколада. Провокирани от текста на книгата, двамата шоколатиери разказаха какво за тях е шоколадовото обсебване, шоколадът като вдъхновение и каква е връзката между шоколада, секса и любовта. Двамата обаятелни оратори споделиха истории от своята практика и със свежо чувство за хумор отговориха на всички въпроси от публиката.

Шеф Стамболов, който не се бои да експериментира, разкри нова тенденция в шоколадовото изкуство у нас - уникална комбинация от истински цветя и шоколад, съчетаваща по неповторим начин вкусове и аромати. Гостите имаха възможността да опитат шоколадовите кашпи - изключително вкусните малки саксии с истински ядливи теменужки.

Докато слушаха интересната презентация на двамата шоколатиери, присъстващите се наслаждаваха на богатство от шоколадови вкусове. Черен шоколад с ванилия бурбон, млечен и бял шоколад, шоколад с розово масло, шоколадов чипс с кандирани плодове бяха истинско вълшебство за сетивата.

Финалът на вечерта, изпълнена с удоволствие от „Шоколадово докосване” и свръхдоза шоколадови изкушения, бе тегленето на томбола. Двама от присъстващите спечелиха участие в предстоящ шоколадов семинар, организиран от Ради Стамболов. Под неговото вещо ръководство те ще научат повече за магията на шоколада и ще могат да усвоят тънкостите в приготвянето на шоколадови изделия.

Нестандартната премиера на романа „Шоколадово докосване” размени предназначението на книгата и шоколада и остави дълъг сладък послевкус.

GALLERY

Снимки от събитието може да разгледате и в нашата фейсбук страница тук.