Юлия Спиридонова получи втора поредна номинация за „Астрид Линдгрен" – най-голямата световна награда за принос в детската литература. Това стана ясно по време на Франкфуртския панаир на книгата.

Писателката заедно с Виктор Самуилов и илюстратора Любен Зидаров са сред 235-те кандидати от 60 страни за голямото отличие. Номинациите от българска страна се правят от фондация „Детски книги”, която бе избрана за номиниращ орган от България в края на 2015 г.

Самата Юлия Спиридонова с изненада, но и голяма радост разбира, че отново е включена в списъка с претенденти за наградата: „За мен е чест и гордост да бъда в компанията на двама мои любими творци”, с вълнение споделя тя.

Номинирането за втора поредна година на Юлия Спиридонова затвърждава мястото й на световната и европейска литераурна сцена и е поредна висока оценка за изключително талантливата авторка.

Тя научава хубавата новина, докато работи по следващата си книга, която ще излезе в началото на декември месец. Писателката ще зарадва децата с вълнуваща приказка, която ще разкрие кои са тайните агенти на Дядо Коледа.