На 14 декември 2018 г. българската писателка Юлия Спиридонова се срещна с деца от предучилищната група на 63 ОУ „Христо Ботев" по време на Софийския международен литературен фестивал.

Още в началото авторката изненада всички присъстващи, като им представи един специален гост - Андреа Иван - унгарската преводачка на книгата „Каква магия крие се в снега“. Учениците имаха удоволствието да видят на живо унгарското издание на приказката и да чуят как звучи на унгарски език кратък откъс от нея.

Минути по-късно мраморно фоайе на втория етаж на НДК се превърна в импровизирана сцена, на която учениците изиграха драматизация по детската приказка „Каква магия крие се в снега“. Всички петнайсет деца имаха закачени табелки с изображение на героя, в който се превъплъщават. А в ролята на омаен разказвач бе ръководителят им Евелина Буга.

Изключителният ентусиазъм и артистичност, които учениците проявиха, очароваха всички присъстващи и допринесоха за доброто настроение. За Юлия Спиридонова бе огромна радост да види как историята й оживява пред очите й.

След края на драматизацията авторката получи голям плик, пълен с писмата напетнайсетте деца до Дядо Коледа, а тя прие присърце задачата лично да му ги изпрати.

Срещата завърши с много подаръци за всички и обща снимка за спомен.