Илън Мъск, Тим Кук и Марк Зукърбърг даряват маски и обдишващи апарати на лекари и  медицински специалисти, за да ги подпомогнат в борбата им в огнищата на коронавируса.

Илън Мъск,  който първоначално бе скептичен към пандемията и взиманите сериозни мерки, впоследствие промени отношението си  към кризата и е много активен в борбата с коронавируса. Докато се чака разрешение от здравните власти в Калифорния заводите на SpaceX и Tesla за започнат да произвеждат обдишващи апарати, той успява да закупи 1255 броя от Китай, където в момента има свръхпредлагане, и да организира доставката им в САЩ. На 24 март апаратите  са доставени със самолет в Лос Анджелис и ще бъдат дарени на лекарите и  здравните специалисти там. Мъск благодари на персонала на Tesla в Китай и в Лос Анджелис и на митническите служители за съдействието.

Марк Зукърбърг и Тим Кук, изпълнителните директори на технологичните гиганти на САЩ – Facebook и Apple, обещаха да дарят маски за лекарите и медицинските специалисти в САЩ и Европа и по този начин да дадат своя принос и да помогнат в борбата с пандемията от коронавируса.В неделя (22.03.2020) Тим Кук оповести:

„Нашите екипи в Apple работят, за да подпомогнат битката с COVID-19. Даряваме милиони маски за медиците в САЩ и Европа. На всеки един от героите на първа линия – благодарим ви.“

Още същия ден и Зукърбърг се отзова, като заяви: „Facebook дарява целия си резерв за спешни случаи  от 720 000 маски за здравните специалисти. Първоначално Facebook ги беше закупил, в случай че пожарите в Калифорния продължават. Компанията работи също и за намирането на още маски, които да дарим.“ (по материали от чуждия печат.)

Ние следим с интерес усърдието  на тези лидери в трудната за целия свят ситуация, защото сме издателите на книги за тях и техните компании. Освен издадената биография на Илън Мъск подготвяме за нашите читатели биографията на Тим Кук – лидерът, който издигна Apple на по-високо ниво. Работим и по пълната история на  Facebook и на неговия създател Марк Зукърбърг.