Предполагаме, че Илън Мъск неслучайно е облякъл тениска с надпис OCCUPY MARS за първата си снимка със своя новороден син. Гениалният визионер най-вероятно  се опитва да отправи послание към него, че се надява той да е от поколението, което ще осъществи мечтата му за колонизация на Марс, и ще бъде част от човешката междупланетарна раса с устойчива цивилизация на друга планета.

Най-дръзкият предприемач на Силициевата долина, собственикът на Tesla и Space X,  Илън Мъск  стана баща за шести път на 4 май. За приятелката му, канадската  певица Граймс ,  това е първо дете, а милиардерът има  петима синове от първата си съпруга. Граймс, чието истинско име е Клер Буше, и Мъск обявиха официално връзката си през май 2018 година. Те започват да се срещат в началото на същата година, след като той се впечатлил от шега на певицата в Twitter, свързана с изкуствения интелект. Новината  за раждането на бебето беше съобщена лично от Мъск в профила му в Туитър.  „Майката и бебето са добре“, написа той, а по-късно разкри и пола на бебето – момче. Една от най-дискутираните теми в света през последните дни е името, което родителите са избрали за сина си – X Æ A-12. Нетрадиционното име предизвика доста въпроси и коментари и се наложи родителите да дават разяснения за значението му. Разбира се, не липсваха и шеги, но  при двама толкова ексцентрични родители  всичко може  да се очаква. Властите в Калифорния вероятно няма да разрешат  детето да бъде кръстено по този начин. Според Правилника за  кръщаване на децата в щата името на всяко новородено трябва да бъде съставено от 26-те букви от английската азбука и в него не може да има числа или специални знаци. Това сигурно ще облекчи и самия татко, който засега не може да произнесе името на детето, както чухме в подкаста на Джо Роуган (The Joe Rogan Experience). Бабата на бебето Мей Мъск го нарича просто Екс (X).

Повече за Илън Мъск, прагматик и фантаст едновременно,  можете да прочете в биографията му „Илън Мъск – PayPal, Tesla, SpaceX и походът към невероятното бъдеще“.