СЪСТОЯНИЕ МОМИЧЕ

МАРТ

Помниш ли как подскачаше на куц крак, когато играеше на „Дама“? Как си правеше кукли от цветя с коса от трева? Как събираше мъниста и цветни парчета плат. Измисляше си красиви истории за принцове и принцеси. Тогава около теб слънцето беше по-ярко, цветята по-красиви, чувствата – по-изострени.
И къде изчезна всичко това? Къде е красотата на слънчевите лъчи, на кокичетата и подбела?
Тя не е изчезнала. Няма те теб – момичето, което се радваше на обикновени неща и се удивяваше на всяка дреболия, плачеше на тъжен филм и се смееше като лудо над забавна история.
„Но аз пораснах – ще кажеш. – Вече не ми прилича. Пък и ще ме разберат погрешно, ако стана толкова непосредствена като в детството.“
Нима не ти е мъчно за онова време? Не съжаляваш ли, че е отминало и пред теб е само сивото всекидневие?
Може би си струва да се върнеш в това състояние? Без да се притесняваш, че правиш нещо не както трябва, че няма да те разберат. Защото ще те разберат и ще те оценят. Но само ако се решиш на такъв експеримент, ако си позволиш да си спомниш…
Не е трудно да бъдеш в състоянието Момиче. Това Момиче не е изчезнало – то си стои кротко някъде дълбоко в душата ти, но ти не го пускаш и на него му е мъчно. Как да освободиш Момичето?
Трябва само да се оставиш на чувствата си. Да си позволиш да обичаш, да се вълнуваш, дори да страдаш. „Ама че предложение!“, ще кажеш. Как може да си позволиш нещо такова, когато знаеш, че ще те излъжат, ще те предадат? Вече си минала през това: обичала си безкористно, а на него не му е пукало за чувствата ти. И какво, пак ли да си изпатиш?
Да, по същия начин.
Разбира се, ако очакваш, че ще ти изменят, ще те обидят, така и ще стане. Но ако се довериш на живота, ще получиш чудесата, за които си мечтала в детството. Ще ти бъде трудно, ако си свикнала да се нагърбваш с всичко. Позволи на друг да се погрижи за теб, Момичето.
Като прояви загриженост, мъжът по-силно ще се привърже към теб. Може би си струва да опиташ? Единствено Момичето е способно на огромна, безпределна любов. Не само към мъж, а към всичко на земята. Такава любов е неизчерпаема. Момичето я взема от пространството, като я трансформира от обикновените инциденти и случки.
Но как да стигнеш до това състояние? Ще ти помогнат упражненията и медитациите, включени в книгата.
И разбира се, не трябва да забравяш за външния си вид – за дрехите, състоянието на кожата и косата, блясъка на очите (и козметиката ще ти помогне за това). Нежна коприна и атлаз, прозрачен тюл – не се страхувай да бъдеш открита (това въобще не означава достъпна). Не се обличай в тежки, плътни материи, в които ще изглеждаш обемна и едра. Носи рюшове и къдрички, играй смело с аксесоарите. Въобще играй, нали си Момиче!
Ако все пак ти е трудно да си спомниш и да постигнеш това състояние, потърси помощ от Водата. Тази стихия властва над емоциите и чувствата. Именно тя отговаря за състоянието Момиче. Използвай съветите в тази книга и ще откриеш в себе си вътрешния източник. Какъв ще бъде той – водопад, ручей или езеро, ще знаеш само ти. И разбира се, той. Но как да намериш този, на когото да довериш своя вътрешен източник, своя вътрешен свят?
Обръщай внимание на този тип мъже, който е подходящ за теб в състоянието Момиче. Подробностите – по-нататък.

Вижте книгата "Четерите лица на съвършенството" ТУК.