Отражението на Момичето

Сега си представи как ще бъде облечено девойчето от твоята медитация. Онова вътрешно Момиче, в което са въплътени всичките ти момичешки качества – спонтанност, лекота, игривост, непринуденост, всеобхватна любов.
Сигурно много ще му подхожда мини.
Наистина, защо да криеш фигурата си зад дълги поли и широки дрехи, когато навън е пролет.
Затвори очи и гледай: в какви материи ще бъдеш лека и въздушна?
Коприна, шифон, може би тънка памучна тъкан.
И в никакъв случай тежки материи – плюш, кадифе, вълна.
Колкото до денима…
Трудно е да се откажеш от дънките – невъзможно е да си представим гардероба на съвременната жена без дънкови дрехи. Но в никакъв случай не обличай ризи от деним – в тях ще изглеждаш тежка и обемна. Затова пък традиционните дънки, съчетани с блузка от шифон, са добър вариант за Момичето. Най-подходящи са не тъмните, а светлосините дънки. Светлосиньото е прекрасен цвят за пролетта, който се свърза с лекота и откритост.
Момичето е открито и може да си позволи полупрозрачни дрехи, леко падащи тъкани, които нежно галят кожата.
На кои други цветове да се спреш?
Постарай се да избереш нежни акварелни цветове – цветовете на пролетта. Оттенъците на нежния люляк и на току-що отворилите се розови лалета, топлото жълто на нарцисите и млечнобялото на кокичетата. Дрехите в светли тонове предизвикват само позитивни емоции. Пясъчното, бежовото и техните оттенъци успокояват околните и пораждат доверие към теб. Те са подходящи и за делови срещи, и за купон с приятели.
Опитай се да добавиш в гардероба си няколко дрехи в зелено – цвета на току-що поникналата трева, едва разпукалите се листни пъпки на дърветата. За много народи този цвят символизира надеждата, младостта, веселието, това е цветът на откритостта и доверчивостта. Зеленото предразполага към общуване, показва, че пред теб стои приятен и весел човек, на когото можеш да се довериш. Зеленият цвят говори и за стремеж на човека към израстване и усъвършенстване. Но помни, че крие и риск. „Позеленял от злоба, от гняв“, казва народът. В зеления цвят има и друг смисъл – незрял, с недостатъчно опит. Затова трябва да внимаваш, когато подбираш дрехи в зелено.
В никакъв случай не се обличай само в зелено. За няколко интересни комбинации са достатъчни три-четири изискани дрешки в зелен цвят. Разбира се, най-радикалният вариант е палтото. Към него не трябва да се добавя нищо друго в зелено. С него отлично се съчетават нежно люляково и цветът на морската вълна (също подходящи цветове за Момичето). Най-забавният вариант е зеленият чорапогащник. Но внимавай с оттенъка – зелените ти крачета трябва да пораждат интерес, а не шок и неразбиране.
Други привлекателни варианти – блузка с рисунък, в който има акценти в зелено. Интересни са едрите шарки.
Може да действаш и още по-предпазливо – зелен шал (само внимавай да не те прави прекалено бледа), чанта или украшение с цвета на млада трева.
За чантите ще поговорим специално.
Дори ако отдавна не си босоного момиченце, не пренебрегвай младежките чанти. Да, тези в скандално ярки цветове, огромни по размер и с невероятна текстура. Младежките чанти са създадени не за млади създания, които тичат на лекции в маратонки и стилни якета. Този аксесоар говори за младостта на твоята душа, за младежкия плам и радост, която изпитваш. Това е своеобразен протест против скучните цветове и сивата реалност.
Да, такава чанта може да изглежда екстравагантно. Не е страшно – обществото ще оцени това предизвикателство. Не забравяй, че видът ти трябва да предизвиква емоции! Голямата чанта ще покаже на света, че ти си отворена за всичко ново и не се страхуваш да изглеждаш екстравагантна.
Романтичните детайли – набори, панделки, обемни ръкави, дантели – ще внесат в тоалета ти едновременно кокетна и палава нотка. Момичето може да бъде различно – да носи гердан от едри мъниста и нежни тънки колиета, дълги обици и смешни клипсове пеперуди на ушите. Може да си позволи да носи огромни гривни в ярки цветове. Например на крака. Защо пък не?
Важно е обаче да запазиш невинния и трогателен поглед. За целта най-добре е да използваш сенки в нежни пастелни цветове – прасковен, бежов, розов и люляков. Избери пудра в естествен цвят и червило с един тон по-тъмно от естествения цвят на устните ти. Непослушните кичури на пуснатите коси завършват образа на Момичето. Повече естественост във всичко подчертава обаянието ти, а няколко капки парфюм с цветен аромат оставят у мъжа чувството, че ти си прелестно видение, което може да изчезне всеки момент и да се разтвори във въздуха. Този романтичен образ поражда у мъжа желанието да пази и защитава, да глези и обича своето Момиче.

Откъс от книгата "Четирите лица на съвършенството".