Лятото е времето, когато се наслаждаваме на слънцето, морето и моментите на отдих с книга в ръка. Все още е предпочитано от повечето от нас, читателите, да се „потапяме“ в страниците на вълнуващ роман, да разлистваме хартията и да съпреживяваме  във въображението си историите и емоциите на героите, докато си почиваме на плажа!!
Представяме ви 4 интересни романа, които ще ви разходят из красиви места по света, ще ви запознаят с интересни феномени, ще ви завладеят с истории за любов, за прошка, за силни семейни връзки и ще направят почивката ви още по-приятна.

Първото ни предложение е романът на обичания италиански писател Диего Галдино – „Брегът на костенурките“. В него ще се запознаете с един уникален феномен – стотици костенурки се излюпват едновременно и започват пътуването си от сицилианските плажове към морето. Откакто се помни, Лучия не е пропускала тази вълшебна гледка или десанта, както нарича това събитие любимата й баба Марта. С изключение на този път: заминава на стаж в голям римски ежедневник. Харесва й да пише за регионалния вестник, но иска нещо повече и сега мечтата й е напът да се сбъдне. Очакват я три месеца в Рим, три месеца истинска журналистическа работа. Три месеца, за да вземе най-накрая живота си в собствени ръце.
Това, което не е очаквала обаче, е да я завладеят очарованието на Вечния град и… сините очи на колегата й – неустоимият американец Кларк Кент. Съдбата е приготвила поредица изненади за Лучия, които ще преобърнат живота ѝ. А за читатели освен вълнуващата любовна история, изпълнена с обрати и перипетии, емоции ще им донесат и разходките из забележителностите на Рим и из красивите околности на град Сикулиана.

„Ресторантът на Роуз“ е нашето второ предложение. С този роман ще се потопите в света на вкусовете и кулинарните изкушения на остров Нантъкет, САЩ, където се намира прочутият ресторант.Сред уютната атмосфера, пропита от аромати на морски дарове, паста и ребърца, царят топли колегиални отношения, разбирателство и разбира се… любов. Вкусни ястия, омайващи коктейли, таен дневник и силни семейни връзки ви очакват в тази завладяваща история. Има голяма вероятност да огладнеете, докато четете книгата, или да ви се прииска да посетите някое уютно местенце с хубава храна и свежи напитки. Определено този роман е повече от подходящ за четене на плажа или на избраната за почивка дестинация.

 

„Петте аромата на нашата любов“  от Лор Маржоран е красива история, която носи поезията на ежедневието и ще завладее сърцето и обонянието ви.Страниците на книгата са напоени (буквално) с уханието на краля на ароматите – жасмин, който ще ви помогне да се потопите в историята с по-голяма лекота.Семейството на Шарлот се разпада след трагедия, като двамата със съпруга й Жулиен се разделят. Тя напълно губи и обонянието, и вкуса си и вече 5 години живее в самота и страдание. Няма желание и за любимата си работа като литературен редактор.
Известният писател на бестселъри – чаровният самонадеян Пиер-Еманюел Фран, има идея как да си върне любимата жена. Иска да й подари роман за любовта, която безразсъдно е разрушил, и още по-лошо – позволил е да избледнее. Шарлот е високо ценен специалист от авторите и за Пиер-Еманюел е единствената, която може да помогне на новия му проект с точната си преценка и редакторски умения. Освен това изданието ще включва и ароматизирани разделители, специално създадени от блестящата парфюмеристка Габриела – талантливият нос на Грас. Тя вижда света през ароматите и нейната задача е да пресъздаде чрез различни ухания петте най-важни момента във връзката на писателя и неговата съпруга – първата среща, първият секс, разочарованието, детето, раздялата.Шарлот първоначално отказва, после обаче казва „да“, защото проектът много й харесва – той е амбициозен, провокативен, завладяващо искрен. Но за нея крие и редица опасности…

След Сицилия и Рим, след океанското крайбрежие на САЩ и ароматните поля на Франция, неминуемо стигаме и до Гърция?
И като говорим за романи, подходящи за плажа, няма как да пропуснем любимата Надя Маркс. Книгата ѝ „Сред лимоновите дръвчета“ е нашето четвърто предложение.
Трогателна история за семейни тайни, за неразрушимите връзки и за различните имена на любовта.
Главната героиня Анна често обича да казва, че гърците имат четири думи за любов и всяка една от тях описва различен нюанс на това чувство. Сторге е нежната майчина любов, филия – приятелската обич. Ерос – сексуалната любов. Агапе е голямата любов и събира всички други видове в едно върховно чувство!
Самата тя вярва в брака си и в любовта.
Но внезапно съпругът й прави признание, което разтърсва целия й свят...
Анна има нужда от време за себе си, затова напуска Лондон и заминава с баща си за родния му малък остров в Егейско море – островът на нейното детство. Тя отново е сред омайния мирис на жасмин и лимонови дръвчета, на място, изпълнено с любов и желания, където всички се чувстват близки и всеки знае всичко за другите.
Но дали е така наистина? Очаква ви роман, богат на събития, истории, семейни тайни, забранена любов и страст, за жестокост, за смелост и благородство... И ще ви привнесе атмосферата на гръцките острови и незабравимите фамилни вечери с богати трапези, сиртаки и узо.

Определено, който и роман да изберете, няма да сбъркате. А ако почивката е по-дълга, защо да не вземете няколко :)

Само до края на месец юли можете да купите тези и още няколко  романа на цена от 8,99 лв. Вижте ги тук: https://kragozor.com/promocii.html