Да устоиш в бурята

Робин Хенли-Дафо

Прелисти

Нехудожествена литература Самопомощ и самоусъвършенстване Популярна психология

Издание:1 Размери:145x210 Корици:мека ISBN:978-954-771-469-4 Original title:Calm Within the Storm: A Pathway to Everyday Resiliency Страници:272

Цена: 20,00 лв. 9,99 лв.

Спестявате: 10.01 лв. (-50%)

Описание

Слънцето няма да разкрие толкова много за вас,

колкото бурята.“

 

ДЖ. М. СТОРМ

Книгата на д-р Робин Хенли-Дафо ни помага в трудните моменти от живота, като очертава пътя за справяне с тях. Този път минава през изграждането на ежедневна устойчивост, която представлява процес на адаптиране в условията на бедствия, травми, трагедии, заплахи или значителни източници на стрес в семейството, работата, със здравето или финансите. Процесът включва: да се предадем на чувствата си, да ги приемем, да възстановим  и продължим живота си, дори ако сме променили посоката. Крайната цел на ежедневната устойчивост е да се насърчи дълбокото лично усещане, че сме добре независимо от всичко.

Д-р Робин Хенли-Дафо e един от най-търсените, ангажиращи, провокиращи мисълта и наистина трансформиращи международни лектори и учени в своята област. Тя е инструктор по образование и психология, носител на множество награди в тези области, а също и експерт по устойчивост. Това, което отличава д-р Робин, е как самата тя се е научила на издръжливост и как е преминала през всички фази на изграждане на ежедневната устойчивост от самото начало на срива си като тийнейджър и последвалата катастрофа, в която оцелява по чудо, до днес като дъщеря и майка, изпитала ударите на живота, но успяла да се изправи и да продължи.

 В „Да устоиш в бурята“ тя ни насочва – внимателно, стъпка по стъпка – да открием свой собствен път към приемането, справянето с трудните моменти и възстановяването на усещането за комфорт и безопасност, като:

ü Показва препятствията, които ни вадят от релси и ни пречат да продължаваме живота си.

ü Посочва 5-те стълба, чрез които да освободим силата вътре в нас, за да продължим напред, независимо от това, което животът ни поднася.

ü Дава 4-те фази, през които всеки, застигнат от буря, преминава и излиза по-силен и цялостен.

ü Илюстрира чрез лични истории, изследвания и практически стратегии как да проявим своята устойчивост.

ü Съдържа страхотни съвети за родителите – как да изградим устойчивост сред нашите деца.

 Д-р Хенли-Дафо споделя в свое интервю: „Живеем в култури, които ни внушават да вярваме, че от нас се очаква да бъдем по-бързи, по-умни, по-богати, по-добри, по-успешни. Предполага се, че винаги трябва да сме на това най-високо ниво на човешкото представяне и функциониране. Не можем да бъдем просто добри родители, трябва да сме най-добрите родители. Не можем да бъдем просто добър член на екипа; трябва да надминем очакванията… А аз искам хората да се чувстват добре. Това не означава да водите средностатистически живот. Не означава да сте мекушави или посредствени. Това означава да покажете с цялото си сърце, че знаете за какво се борите, знаете какво е важно за вас и избирате да правите това, което е от най-голямо значение за вас.“ И продължава с цитат от книгата си: „В един или друг момент животът ще ни събори на земята и ще се разбием на парчета. Важното е какво ще направим с тези милиони парченца. И когато ги събираме, болка по болка, и създаваме нов шедьовър – това представлява истински и смело изживян живот… Да бъдем по-силни от болката си и по-смели от страховете си.“Вашият коментар

Всички полета са задължителни. ИК „Кръгозор” ви моли да спазвате чистотата на българския език. Мнения с обидно или нецензурно съдържание няма да бъдат публикувани.

ЗА АВТОРА

Робин Хенли-Дафо


Д-р Робин Хенли-Дафо е психолог, международен лектор, инструктор по образование и психология и експерт по устойчивост. Носител е на множество награди в Канада, между които 2015 г. за високи постижения в преподаването и за образователно лидерство и иновации за 2018 г. Живее в Онтарио, Канада, със съпруга си Джеф и трите им деца.

Прочети повече >