Денис Прейгър

АВТОР

Денис Прейгър

име: Денис Прейгър

националност: американска

роден: 2. 08. 1948г.

Денис Прейгър е един от от най-уважаваните радиоводещи в Америка. Неговият глас звучи в ефира на Лос Анджелис от 1882, а през 1999 предаванията му на живо получават национално покритие в най-слушаемото време. В периода 1994-95 г. води и собствено дневно шоу от телевизионния екран. Последната публикация на Прейгър - "Щастието е сериозен проблем" излиза от печат през февруари 1998, след десетгодишен период на подготовка, в който авторът провежда лекции върху темата в множество различни точки на света. Дългоочакваната поява на книгата има невероятен ефект върху публиката и критиците. Веднага след излизането й, намира място в класацията на Лос Анджелис Бестселърс и се задържа там в продължение на петнадесет поредни седмици, достигайки до №1.

Прейгър е автор на още три книги. През 1996 публикува Think A Second Time (Помисли отново), определена от журналиста на USA Today, Бил Бенет като "пример за онези редки книги, които могат да променят един интелигентен мозък". Прейгър има и два големи труда върху юдаизма - The Nine Questions People Ask About Judaism (Десетте въпроса, които хората задават относно юдаизма), преведена на шест езика - и Why The Jews? The Reason For Antisemitism (Защо евреите? Причината за антисемитизма), разглеждана от мнозина като най-убедителното обяснение на антисемитизма, публикувано някога. Нюйоркския Jewish Week определя Прейгър като "един от трите най-интересни умове на еврейската общност в Америка".

От 1992 авторът преподава в Университета по юдаизъм, водил е и радиошоу, посветено на различните религии по света. Негови публикации са се появявали в престижни издания като The Wall Street Journal и Los Angeles Times. Есеистичният му бюлетин върху хомосексуалността и цивилизацията получава първа награда от Фондация Ейми.

Денис Прейгър е завършил антропология и история в Бруклин Колидж, където по-късно е изнасял лекции по История на Русия и История на Еврейския народ. Посещавал е Колумбийския Университет по Международни отношения, където завършва своя труд, посветен на Средния изток и Русия. Възпитаник е на д-р Збигнев Бжежински, съветник по националната сигурност към кабинета на Картър. Президентът Роналд Рейгън го назначава за представител на делегацията на САЩ при преговорите със Съветстия Съюз по Хелзинкското споразумение за човешките права на конференцията във Виена през 1986 г. Прейгър има почитна докторска титла по право от Pepperdine University. Изнасял е лекции на пет континента, в 45 американски щата и в девет от общо десетте канадски провинции. Водил е занятията си на руски в Русия и на староеврейски в Израел.

За информация:

www.denisprager.com

www.lukeford.net

www.townhall.com/columnists/bios/cbprager.html

 

Книги от този автор

Не можем да намерим продукти, отговарящи на селекцията.