Доверието

Киерон О`Хара

Прелисти

Нехудожествена литература Публицистика

Издание:1 Размери:145x210 Корици:мека ISBN:9547710923 Страници:278 Година на издаване:2004

Цена: 8,00 лв.

Окончателно изчерпана

Описание

Кризата на доверието – политическата чума на новия век – е на път да обхване и най-зрелите демокрации.

·На кого се доверяваме и защо?
· Вярва ме ли че правителството ще постъпва отговорно?
· Вярваме ли на експертите, че ще бъдат почтени?
· Вярваме ли на корпорациите, че ще действат в рамките на закона?
· Вярваме ли на вестниците (и на книгите), че казват истината?
· Трябва ли да сме по-доверчиви или по-мнителни?

Кризата на доверието в момента повлича Запада. Проучванията сочат най-ниските отбелязвани някога нива на доверие в политици, бизнесмени и учени. В този задълбочен преглед на последните събития в новините, литературата, философията и историята Киерон О`Хара изследва жизненоважните теми за това как се изгражда и как се разрушава доверието.

От Аристотел до Ник Лийсън, от Макиавели до Наоми Клайн, от Книга на Йов до пропагандния стил на изказ на Блеър и от Енрон до нанотехнологията, той проучва въздействието, което тази криза оказва върху ежедневието ни, създавайки една теория на базата на добре познати примери от нашата действителност.

С предговор от известния журналист и писател Уил Хътън, “Доверието” предлага някои простички отговори и въщото време повдига въпроси, които би трябвало всеки от нас да си зададе.Вашият коментар

Всички полета са задължителни. ИК „Кръгозор” ви моли да спазвате чистотата на българския език. Мнения с обидно или нецензурно съдържание няма да бъдат публикувани.

ЗА АВТОРА

Киерон О`Хара


Киерон О`Хара е ръководител в научноизследователски екип към Университета в Саутхемптън. Включен в програмите Управление на науката, Кибердоверие на технологиите и Превенция. Той е съавтор на сценария за компютърната игра Tomb Raider 4. Автор е на “Платон и Интернет” (Icon 2001), и е сътрудничил в много вестници и списания, включително New Statesman.

Прочети повече >