Джефри Сакс

АВТОР

Джефри Сакс

Джефри Дейвид Сакс Роден 5.11.1954г. в Детройт, Мичигън. Получил бакалавърска, магистърска и докторска степен в Харвард.

Лауреат на изключително престижната награда “Професор на Quetelet”, професор по политика и мениджмънт на здравеопазването в Колумбийския университет, както и специален съветник на генералния секретар на ООН Кофи Анан.

 

Джефри Сакс е американски икономист, известен с работата си като икономически съветник на правителства в Латинска Америка, Източна Европа, бивша Югославия и бившия Съветски съюз, Азия и Африка. Понастоящем той е професор и директор на Ърт Инститюд в Колумбийския университет. Препоръчвал е шокова терапия (макар самият той да мрази този термин) като разрешение за икономическите кризи в Боливия, Полша и Русия. Популярен е също заради сътрудничеството си с международни агенции, работещи за редуциране на бедността, за опрощаване на дългове, и за контрол върху заболяванията – особено върху СПИН - в развиващите се страни. Той е единственият представител на академичната общност, който многократно е намирал място в класацията за най-влиятелни личности на списание Тайм.

Книги от този автор

Не можем да намерим продукти, отговарящи на селекцията.