Езикът на уважението

Сура Харт, Виктория Киндъл Хъдсън

Прелисти

Нехудожествена литература Самопомощ и самоусъвършенстване Популярна психология Взаимоотношения

Издание:1 Размери:145x210 Корици:мека ISBN:9789547712874 Страници:232 Година на издаване:2012

Цена: 12,00 лв.

Временно изчерпана

Описание

Тази книга е посветена на децата – които са тук, за да ни покажат как трябва да живеем

Понякога родителите смятат, че трябва само да поправят лошото поведение на децата си, за да могат да общуват с тях. Направете нещо повече – отключете пълния си родителски потенциал. Използвайте този наръчник, за да прекрачите отвъд традиционните методи на възпитание и да създадете среда, основана на взаимно уважение, емоционална сигурност и позитивно общуване.

„Езикът на уважението” предлага 7 прости ключа, за да изградите отношенията, които всички искаме да имаме в семейството си.

Използвайте тези 7 ключа, за да:
• Поставите твърди граници, без да употребявате заповеди или принуда
• Постигнете взаимно уважение, без да отстъпвате от позициите си
• Предотвратявате, ограничавате и разрешавате успешно конфликти
• Помогнете на децата си да разкрият пълния си потенциал и да дадат най-доброто от себе си
• Направите дома си „зона без грешки”, основана на взаимно доверие

Книгата е преведена и консултирана от Емилия Илиева-Крайнова и Милена Иванова – изтъкнати специалисти по ННК в България.

Отзиви за книгата:
„Тази книга ще ви покаже как да мотивирате с уважение децата си, за да дадат най-доброто от себе си, без да ги наказвате и без да ги разглезвате.” Джейн Нелсън, съавтор на поредицата “Positive Discipline”

„Тази изключителна книга ме накара да осмисля по нов начин изграждането на атмосфера на искрено взаимно уважение между родители и деца. В нея се предлагат конкретни, добре описани упражнения и практически стратегии за всички семейни предизвикателства. Чрез показаните методи пред нас ще се отворят врати, които често ни се е струвало, че не могат да бъдат отворени. „Езикът на уважението” ще даде на всеки читател свободата да се наслаждава на хората в живота си.” Стивън Кови, автор на „Седемте навика на високоефективните хора" и "Осмият навик: от ефективност към креативност”

„Ясна, практична, забавна и необикновено проникновена, тази книга е обречена да стане новият наръчник за взаимоотношенията родители - деца. Повече от теория, седемте ключа, които са представени в нея, са инструменти от истинския живот за създаване на по-радостни и пълноценни отношения с нашите деца: безспорно задължително четиво и наръчник!” Реза Стайндъл Браун, автор на „The Call to Brilliance”Вашият коментар

Всички полета са задължителни. ИК „Кръгозор” ви моли да спазвате чистотата на българския език. Мнения с обидно или нецензурно съдържание няма да бъдат публикувани.

ЗА АВТОРА

Сура Харт


Сура Харт и Виктория Хъдсън са съавтори на няколко книги (The No-Fault Classroom, The Compassionate Classroom). Двете заедно имат общо 45 години практика в преподаването и обучението на млади хора, както и на учители, администратори и родители в училищни общности. Като съоснователки на центъра Kindle-Hart Communication Сура и Виктория организират семинари и образователни уъркшопове за родители и учители повече от двайсет години.

Прочети повече >