Иглата на Лабакан. Част трета от поредицата "Страната на сънищата"

Юлия Спиридонова

Прелисти

Художествена литература Детска и тийнейджърска литература Тийнейджърска

Издание:1 Размери:145x210 Корици:мека ISBN:9789547713055 Страници:192 Година на издаване:2013

Цена: 14,00 лв.

Описание

„Иглата на Лабакан"
Книга 3
от трилогията
„Страната на сънищата"

-Аз съм виновен за това, че Суза и Войт отново кроят пъклените си планове и тровят Страната на сънищата с токсични отпадъци, като ги прехвърлят през прохода между двата свята – извика Иво. – Заминавам за света на хората. Порталът трябва спешно да се зашие!
– Остава само още едно нещо – напомни кралицата.
– Да. Иглата – въздъхна Де Форси.
– Трябва да разберем къде в огромния човешки свят се намира иглата – угрижено каза Братан. – Сега във всички манастири учените се занимават само с това. Къде може да е тази игла?

Злото има нови измерения и заплашва да унищожи не само Страната на сънищата, но и човешкия свят. Кралят на Страната на сънищата Иво и най-добрият му приятел Кодо тръгват за света на хората, за да открият вълшебната игла и да затворят портала между двата свята. Етиен (братът на Иво) пръв разгадава, че шифърът, който им показва пътя към иглата на Лабакан, е скрит в старите приказки. Пътешествието на двете момчета започва от древния град Александрия. Кралят и верният му приятел преминават през малко селце в България и стигат чак до Скандинавските страни, за да открият следите на иглата в един от най-красивите замъци на Бавария...Вашият коментар

Всички полета са задължителни. ИК „Кръгозор” ви моли да спазвате чистотата на българския език. Мнения с обидно или нецензурно съдържание няма да бъдат публикувани.

ЗА АВТОРА

Юлия Спиридонова


Юлия Спиридонова е родена в София в семейството на художници. Завършила е Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и Нов български университет. Работи като сценарист и писател на свободна практика.

Инициатор и организатор е на ежеседмичната доброволческа инициатива „Кой обича приказки“, както и на инициативата за четящи тийнейджъри „Летящо прасе" (към Столична библиотека). Тя е основател и организатор на ежегодната благотворителна инициатива „Където живеят деца, трябва да има детски книги“. Посланик е на инициативата „Забавното лятно четене".

 

Прочети повече >

Други книги от автора