Кимбърли Уилсън

АВТОР

Кимбърли Уилсън

Кимбърли Уилсън е учител, писател, олицетворение на доброправенето, предприемач и дизайнер на екомода. Основател е на фондация Tranquil Space, в която преподава йога, и се стреми да помогне на жените да открият творческата си енергия.

Живее във Вашингтон заедно с две котки, с подкрепящ я във всичко мъж и малък досаден мопс. Работи отдадено за разпространението на науката за изпълнение с просветление и забавление живот - транквилологията.

Когато не обикаля книжарниците, Кимбърли пие чай, измисля нов дизайн за своите продукти и води курсове за бъдещи транквилисти. Основател е на фондация Tranquil Space, в която преподава йога и се стреми да помогне на жените да открият творческата си енергия.

Кимбърли живее във Вашингтон в уютния си апартамент, боядисан в розово, заедно с две котки, кръстени на френски импресионисти, с подкрепящ я във всичко мъж и малък досаден мопс. Работи отдадено за разпространението на науката за изпълнение с просветление и забавление живот, транквилологията. Повече информация може да намерите на сайта й, kimberlywilson.com, и в блога й, Tranquility du Jour.

 

Интервю с авторката Кимбърли Уилсън за сайта www.commitmentnow.com

 

За жените, които са отдадени на работата си, на своя свят, на спътника си, на децата си, на приятелите си, на самите себе си...

 

Ти транквилиста ли си? Жена, готова да работи с просветление и да се забавлява с дръзновение... Жена, която е готова да приеме духовността си, творческата си енергия и професионалното си аз?

 

Кимбърли Уилсън е написала книга за жените, които обичат модата и филантропията, забавленията и духовността, и са готови да оставят диря след себе си чрез ежедневните си занимания.

 

В.: Какво всъщност е „транквилиста”?

О.: В книгата си описвам транквилиста като жена, която е готова да прегърне всичките си страни, да се развива във всички области на живота си. Тя може да бъде забавна и лекомислена, но и отговорна и спазваща правилата. Обича купоните, но може да отдели време и за медитация. Тя е ти и тя е аз.

Пълна е с идеи и винаги търси вдъхновение. О, и тя блести. Буквално!

В основни линии транквилиста е жена, която търси спокойствие (tranquility) и хармония във всички аспекти на живота си, но освен това го дарява и на всички около себе си.

 

В.: Какво означават определенията, които често използвате – работа с просветление и съзнателно забавление?

О.: Много хора работят, потънали в своя бизнес, и не вдигат глава от многобройните си задължения. Искам да им помогна да работят с повече лекота, да намерят баланс, благословия и красота и в най-сложните ситуации. Когато говоря за жени предприемачи, занимаващи се със собствен бизнес, имам предвид днешната жена, която иска да остави следа чрез ежедневните си занимания, независимо дали това е благотворителност, дали ръководи заведение за здравословно хранене или е активист в някаква социална дейност.

Съзнателно забавление е съчетаването на изкуство, творчество, стил и сънища по време на вашето духовно пътешествие.

 

В.:Защо творческата дейност е толкова важна за една истинска транквилиста?

О.: Творческите занимания ни осигуряват тази вътрешна искра – дори ако работите в област, която на пръв поглед да ви се струва, че няма нищо общо с творчеството.

Изкуството да си творец е умението да откриваш тази искра, да я създаваш и да я съхраниш жива.

Мисля, че творчеството е себеоткриване и пълноценно изживяване на щастието. Когато живеем и творим, ние позволяваме на цветовете да оживяват линиите, откриваме нови възможности, за да излезем извън ограниченията, да облечем розови поли, да носим яркочервено червило и блестящ грим, да пишем със сребърни маркери и да откриваме нови места.

Живейки по този начин, никога няма да скучаем, развитието ни е неизбежно и в идеалния случай ще открием, че сме станали транквилисти, без да сме го осъзнавали – просто в хода на процеса.

 

В.: Имате цяла глава в книгата си за външния стил – каква е ролята му в живота на една транквилиста?

О.: Смятам, че да изглеждаш добре и да се чувстваш добре често е едно и също, или поне вървят ръка за ръка. Когато се старая за външния си вид с помощта на красиви аксесоари или малко повече грим, капка луксозен парфюм, мога да вървя с вдигната глава и спокойно да покажа на хората и най-доброто от вътрешното си аз.

Наблягам не само на модата обаче. За мен е особено важно да се разчистят затормозяващите ни боклуци – и в комуникацията ни, и в бита ни. Да украсим добре дома си, да си оставяме време за малките ритуали в банята, да обърнем внимание на начина, по който се храним, да се забавляваме...

Стилът е важен за начина, по който се представяме в света на модата, на общуването с другите, в дома и в офиса и навсякъде.

За мен всяка жена трябва да определи своя стил, за да се самоопредели и като личност и да изрази творческата си енергия.

 

В.: Как намирате баланс самата вие, след като се занимавате с толкова различни неща – книги, студио за йога, екомода и т.н.?

О.: Не смятам, че има разлика между нещата, които правя. Всичко е съвършено съчетано в професионалния ми живот и подхранва страстта ми, огъня ми за живот. По време на работата си мога да пия чай, да давам интервюта и да описвам в блога си последното ми приключение. Работата и забавленията ми създават целостта на моя живот.

И винаги отделям време за нещата, които обичам – редовни масажи, много сън, йога и воденето на дневника ми.

 

В.: Защо наблягате толкова на духовността и на ангажирането в благотворителни занимания?

О.: Това е изключително важно, за да имаш пълноценен живот и да постигнеш смислена кариера. Когато човек отделя време, за да подхрани духовната си страна с малки неща като време сред природата, медитация, водене на дневник, йога, ще можеш да се концентрираш по-добре в професионалната си кариера, да вършиш по-пълноценно работата си.

И по същия начин, когато даваш на другите и ги подкрепяш – с думи и дела – ще откриеш, че можеш да вземаш по-добри решения, да бъдеш истински водач, да оставиш нещо след себе си.

 

В.: Преподавате йога, занимавате се с дизайн, ръководите фондация. Кои са определящите моменти във вашата кариера?

О.: Най-важно за мен е било поемането на рискове. Когато в един момент вече не можех да издържа в корпоративния свят през деня и да се отдавам само нощем на нещата, които ме радваха истински, реших, че е време да поема риск и да започна собствен бизнес. Всяко от моите решения е било ръководено от желанието ми да се развивам, да изследвам собствената си духовност. Винаги съм поемала рискове, но съм го правила с бавни стъпки, с темпо, което отговаря на индивидуалния ми ритъм.

 

В: Какво ви предстои в близко бъдеще?

О.: Наскоро се върнах в колежа, за да се дипломирам в областта на социалните науки. Този нов проект ще ми помогне с моята фондация, Tranquil Space Foundation, ще ми помогне да разширя дейността си, да предлагам повече помощ на хората около мен.

Ще пиша в блога си Tranquility du Jour и ще се върна в Париж веднага щом успея да намеря време, защото това е чудесен град за откриване на някое свое ново аз. О, ла ла!

 

Книги от този автор

Не можем да намерим продукти, отговарящи на селекцията.