Клин клин избива

Салваторе Калабрезе

Прелисти

Хумор

Издание:1 Размери:120x165 Корици:мека ISBN:9547710990 Страници:155 Година на издаване:2003

Цена: 5,00 лв.

Временно изчерпана

Описание

Как да се избавим от махмурлука? Случвало ли ви се е някога да се събудите със стонове след яко запиване, със световъртеж в главата и морска буря в стомаха, и с единственото желание да умрете? Вашите братя по съдба са милиони! Но ето, че тази безценна малка книжка ви подава ръка. Салваторе Калабрезе открай време е един от най-прочутите бармани в света – и като такъв, той е не само приятел и психотерапевт на своите клиенти, но и лекар, който използва бара като аптека, забърквайки вълшебни еликсири за съживяване на горките страдалци. Живителните коктейли на Салваторе, били те алкохолни или безалкохолни, са много по-вкусни (и ефикасни) от типичния “бульон трезве” – опитайте неговата “Бананова крава”, “Кръвопреливане” или “Сутрешен яйчен коктейл”, които гарантирано ще ви отърват от страшните последици на снощния гуляй. Черпейки от своя трийсетгодишен опит, Салваторе изброява питиета, които почти никога не стават причина за махмурлук (например водка) и онези, които са най-сигурният път към него (бърбън). Той описва и други изпитани средства, като билкови церове – за сериозно препилите има целокупна тридневна отрезвителна програма за очистване на организма от токсините.


Вашият коментар

Всички полета са задължителни. ИК „Кръгозор” ви моли да спазвате чистотата на българския език. Мнения с обидно или нецензурно съдържание няма да бъдат публикувани.

ЗА АВТОРА

Салваторе Калабрезе


Салваторе Калабрезе е започнал да се занимава с коктейли още на единадесет години, докато още е работел в барове по италианското крайбрежие. Само няколко години по-късно той напуска родината си и се отправя към предизвикателствата на английските пъбове (които се славят със завидни традиции в областта на употребата на алкохолни напитки). Днес Калабрезе вече един от най-прочутите бармани на Великобритания и световнопризнат експерт по отлежали коняци. Бивш главен барман в хотел “Сейнт Джеймс”, а от 1994 г. е управител на бар “Библиотеката” в лондонския хотел “Лейнсбъроу”. Пресата посочва като запалени гости на заведението Бил Гейтс и Наоми Кембъл. А ангажиментите на Салваторе Калабрезе включват обслужването на частни партита, организирани от Лиз Хърли и Синди Крауфорд.

Получавал е приза “Съдържател на бар на годината” и е бил вицепрезидент на Гилдията на барманите в Обединеното Кралство.

Прочети повече >