Луцифер: забранената пътека към познанието

Лин Пикнет

Прелисти

Нехудожествена литература Тайните на вековете

Издание:1 Размери:145x210 Корици:мека ISBN:9547711377 Страници:328 Година на издаване:2006

Цена: 12,00 лв.

Окончателно изчерпана

Описание

Лин Пикнет - отново по следите на древните тайни и мистериите на християнството!

Разследването продължава
Кой е Луцифер – ангел или дявол?

Той погрешно е смятан за въплъщение на злото. В тази книга авторката убедително доказва, че Сатаната и Луцифер са две противоположности. Сатаната е проявление на злите сили, а Луцифер е духът на познанието, доброто, любовта – ангелът на светлината!
В подкрепа на тезата си Пикнет ни повежда на пътешествие от гибелния мит за най-първите хора, една говореща змия и Луцифер…
Преминава през историята на всички езически богове и легендарни личности, обявявани от Църквата за проявления на Сатаната.
Превежда ни през мрачното Средновековие и времето на Инквизицията.

За да покаже опасно тънката граница между Луцифер и Сатаната, между доброто и злото, Лин Пикнет:

- представя ни медиуми и потресаващи случки с тях – движещ се череп, левитация, съживяване на мъртви, ектоплазма;
- разкрива древни езически обреди и църковни тайнства; сексуални ритуали, укрити и пазени през вековете;
- запознава ни и със сатанистите и техните практики.

„Във всеки от нас бушуват демони. Няма нужда да ги прогонваме от себе си в името на Исус Христос или някой друг бог, гуру или политически лидер. Но за наше добро и за доброто на обществото трябва да ги държим под контрол, да не им позволяваме да излязат навън и да предизвикат хаос.“

Да бъде светлина!

<a href="http://www.kragozor.com/?viewID=10&sp_id=49"> Интервю с авторката Лин Пикнет - специално за българските читатели. Четете тук! </a>Вашият коментар

Всички полета са задължителни. ИК „Кръгозор” ви моли да спазвате чистотата на българския език. Мнения с обидно или нецензурно съдържание няма да бъдат публикувани.

ЗА АВТОРА

Лин Пикнет


Лин Пикнет е писател, изследовател и лектор по въпросите на окултизма, паранормалното и история на религиите.

Тя е чест гост в телевизионни и радио предавания. През 80-те е работила като редактор в нашумялото британско издание “Необяснимото”.

Автор е на множество книги и е участвала като експерт в научнопопулярни филми на BBC и National Geographic, посветени на историята на християнството.

В България в Пикнет е позната с изследванията си в съавторство с Клайв Принс “Прозрението на тамплиерите” (ИК "Мириам", 2003), “Конспирацията Старгейт” (ИК "Мириам", 2005), “Предизвикателството на Леонардо да Винчи” (ИК "Мириам", 2005). Тя е автор и на бестселъра “Тайната история на Луцифер”, която предстои да бъде издадена с марката на ИК “Кръгозор”.

Днес Лин Пикнет живее и работи в Лондон.

Интервю с авторката по повод българското издание на "Мария Магдалина: тайната богиня на християнството" можете да прочетете тук. Част от интервюто беше излъчено по БТВ.

Прочети повече >

Други книги от автора