Малките откачалки пит@т

Ейдън Макферлейн, Ан Макферсън

Прелисти

Художествена литература Детска и тийнейджърска литература Тийнейджърска

Издание:1 Размери:145x210 Корици:мека ISBN:9547710753 Страници:160 Година на издаване:2003

Цена: 5,00 лв.

Временно изчерпана

Описание

Малките откачалки пит@т:
Защо всички ме мразят?
Защо родителите ми вечно се карат?
Дали членът ми не е твърде голям или твърде малък?
Как да се справя с пъпките?...

В "Малките откачалки пит@т" ще намерите отговори на безброй въпроси за сексуалното съзряване и съзряването на духа, за болките в главите, за болките в сърцата, за дебелогъзието и плоскогърдието, за атакаите на хормоните, за безкрайното мрънкане на родителите, за пъпките, за пушенето, алкохола, наркотиците, стреса, депресията и изобщо за всичко онова, което се отнася до най-объркания период от живота - тийнейджърството. Темите са подбрани на базата на над 8 500 автентични e-mail послания на момичета и момчета. Писмата са били изпращани до Британска уебстраница, предназначена да осигурява помощ и информация по пробремите на подрастващите. (Адресът е: teenagehealthfreak.org ).Вашият коментар

Всички полета са задължителни. ИК „Кръгозор” ви моли да спазвате чистотата на българския език. Мнения с обидно или нецензурно съдържание няма да бъдат публикувани.

ЗА АВТОРА

Ейдън Макферлейн


Д-р Ейдън Макферлейн е получил медицинско образование в Оксфорд и е бил стажант в Детската болница в Бостън, САЩ. Има дългогодишна практика като педиатър. Директор е на Националния отдел за здравеопазване на подрастващите и учениците във Великобритания. Автор е на 10 професионално ориентирани книги, посветени на здравеопазването в детскта и юношеска възраст, каткто и на още 5, предназначени специално за тийнейджъри. Провел е и множество изследвания, резултатите от които са публикувани в над 40 научни статии. Често работи като консултант към различни здравни организации както в Англия, така и по света, включително и Световната здравна организация UNICEF.

Ан Макферсън и Ейдън Макферлейн са автори на прочутите дневници "The New Diary of a Teenage Health Freak" ("Дневници на малки откачалки - Той", издадена на български през 2001 от ИК Кръгозор), "The Diary Of The Other Health Freak" ("Дневници на малки откачалки - Тя", ИК Кръгозор 2001), “R U a teenage health freak?” (“Малките откачалки пит@т” - ИК “Кръгозор”, 2003), "The User: the truth about drugs - what they do, how they feel, and why young people take them" и др., издадени от Оксфорд Юнивърсити Прес. Техните книги са базирани на резултатите от проучвания в училищата върху отношението на тийнейджърите към проблемите на здравето. От дневниците са продадени повече от половин милион копия, преведени са на 22 езика, по тях е направена сценична постановка, както и две успешни телевизионни серии по "Канал 4" във Великобритания.

В съавторство двамата създават и ‘Teenagers: the agony, the ecstasy, the answers’ (Little Brown 1999), издадена от ИК Кръгозор през 2002г. под заглавие "Тийнеджърите - агония и екстаз".

Прочети повече >

Други книги от автора