Мария Магдалина: тайната богиня на християнството

Лин Пикнет

Прелисти

Нехудожествена литература Тайните на вековете

Издание:1 Размери:145x210 Корици:мека ISBN:954771130X Страници:296 Година на издаване:2006

Цена: 10,90 лв.

Временно изчерпана

Описание

Лин Пикнет - по следите на една историческа конспирация

- Разбива на пух и прах всички досегашни теории.

- Предлага нови хипотези относно произхода и историята на Исус, Йоан Кръстител и Мария Магдалина.

- Дава отговорите на много въпроси:
Кой е бил истинският Месия? Чия любима или съпруга е била Мария Магдалина? Защо е отрязана главата на Йоан Кръстител? Какво всъщност е Граалът и каква сила е притежавал? И може ли истината за случилото се преди 2000 години да бъде изяснена напълно…?

Подтикната от мрачни разкрития през 90-те години на ХХ век за злощастната съдба на магдалинините перачки в Ирландия, Шотландия и САЩ, Лин Пикнет решава да проследи истинската история на Магдалина. Като задълбочен и находчив исторически детектив тя се връща към древен Египет и загадъчната Савска царица. Изследва езически текстове, гностическите книги и Библията, за да открие странни противоречия в евангелията. В своите търсения попада на оставени следи като тайнствени предмети, чието местонахождение е известно, но по незнайни причини и до днес са неизследвани.

Лин Пикнет е авторката, която първа открива тайната символика в творбите на Леонардо. Тя доказва, че образът и значението на Мария Магдалина умишлено са изопачавани от християнската църква.
Пикнет е писател, изследовател и лектор по въпросите на окултизма и история на религиите.Вашият коментар

Всички полета са задължителни. ИК „Кръгозор” ви моли да спазвате чистотата на българския език. Мнения с обидно или нецензурно съдържание няма да бъдат публикувани.

ЗА АВТОРА

Лин Пикнет


Лин Пикнет е писател, изследовател и лектор по въпросите на окултизма, паранормалното и история на религиите.

Тя е чест гост в телевизионни и радио предавания. През 80-те е работила като редактор в нашумялото британско издание “Необяснимото”.

Автор е на множество книги и е участвала като експерт в научнопопулярни филми на BBC и National Geographic, посветени на историята на християнството.

В България в Пикнет е позната с изследванията си в съавторство с Клайв Принс “Прозрението на тамплиерите” (ИК "Мириам", 2003), “Конспирацията Старгейт” (ИК "Мириам", 2005), “Предизвикателството на Леонардо да Винчи” (ИК "Мириам", 2005). Тя е автор и на бестселъра “Тайната история на Луцифер”, която предстои да бъде издадена с марката на ИК “Кръгозор”.

Днес Лин Пикнет живее и работи в Лондон.

Интервю с авторката по повод българското издание на "Мария Магдалина: тайната богиня на християнството" можете да прочетете тук. Част от интервюто беше излъчено по БТВ.

Прочети повече >

Други книги от автора