Момичето, което пишеше върху коприна

Кели Естес

Прелисти

Художествена литература Исторически романси

Издание:1 Размери:145x210 Корици:мека ISBN:9789547713666 Страници:424 Година на издаване:2016

Цена: 19,90 лв.

Окончателно изчерпана

Описание

Всеки сантиметър от този ръкав беше избродиран с нишки в наситени цветове, от веща ръка, създала картини – така ярки и толкова детайлни, че приличаха на маслени платна. Инара не разбираше нито от платове, нито от бродерия, но дори за нея беше пределно ясно, че този ръкав не е просто част от дреха, а истинско произведение на изкуството. Нещо повече – съвършените дребни, равни бодове изобразяваха къща и дърво до колоните на входа, забелязваха се и фигури, подобни на азиатски йероглифи - мъж, прегърнал дете, кораб, демони, жена с усмихнати очи... И тя осъзна, че пред нея е историята на един живот.

Инара Ериксън се разхожда из островното имение на починалата си леля, когато случайно открива изящно бродирано парче коприна. Докато повдига пласт по пласт тайните, притаени в това малко парче плат, животът й постепенно се преплита с този на Мей Лин – младо китайско момиче, мистериозно изчезнало от дома си преди цяло столетие. Чрез историите, които Мей Лин разказва върху коприната, Инара разкрива една трагична истина, която ще разтърси из основи цялото й семейство... и ще я изправи пред невъзможен избор.
Вдъхновен от истински събития, брилянтният исторически роман на Кели Естес предлага разтърсващ разказ за две жени, свързани през времето от съдбата. Жени със силен дух и достойнство, твърдо решени да постъпят правилно, независимо от цената, която трябва да платят.

Тази трогателна и нежна история е доказателство, че докато не се каже истината за миналото, не може да се намери помирение в настоящето.Вашият коментар

Всички полета са задължителни. ИК „Кръгозор” ви моли да спазвате чистотата на българския език. Мнения с обидно или нецензурно съдържание няма да бъдат публикувани.

ЗА АВТОРА

Кели Естес


Кели Естес е израснала в източните части на щата Вашингтон. Учи в щатския университет на Аризона, а след завършването си се премества в Сиатъл. Там в продължение на четири години купува части за самолети, преди накрая да събере смелост да се пробва в писането. След 14 години, 6 ръкописа и 2 деца нейната мечта за писателска кариера се сбъдва с публикуването на романа „Момичето, което пишеше върху коприна”, който става бестселър.

Днес Кели живее на половин час път от Сиатъл заедно със своя съпруг и двамата им синове.

Прочети повече >