Нощите на османската принцеса

Линда Лафърти

Прелисти

Художествена литература Исторически романси

Издание:1 Размери:145x210 Корици:мека ISBN:9789547713185 Страници:360 Година на издаване:2014

Цена: 18,00 лв.

Временно изчерпана

Описание

Константинопол, 1826 г.

Всеки месец при новолуние, когато слънцето все още не е изгряло, една лодка се отдалечава към най-дълбоките води на Босфора, между Европа и Азия. Чува се сподавен вик, бърз плясък и... отново тишина.

Принцесата - Есма Султан, любимата сестра на султана, заспива блажено в своя дворец на брега, изпратила поредния си любовник християнин на смърт.

Султанът – Махмуд Втори обмисля да наложи нов ред в Османската империя и да се справи с непокорните еничари. Затова отстранява най-добрия от тях – ага Ахмед Кадир, като го изпраща за страж на принцесата.

Палачът – Ахмед, или Иван Постивич, роденият като християнин войн, е обучен за езда и битки, но вместо това e заставен да бъде личният палач на Есма Султан.Две силни личности се изправят една срещу друга...

Есма Султан се разболява от странна болест и по съвет на лекаря си започва да споделя мислите, които я терзаят, с единствения човек, посветен в нейната тайна. Защото това е болест на душата, а не на тялото. Всяка нощ тя разказва на Ахмед своя живот и го отпраща преди първите лъчи на слънцето, но разкрила частица от себе си: Коя е Есма, какъв е бил животът й. Какво е превърнало принцесата, която е приятелка и закрилница на жени от различни народности с различна вяра, в жестока убийца на млади мъже... Възможно ли е едно сърце да бъде обезобразено дотолкова от жестоките актове на сила и власт, че да престане да обича?
Има ли сили любовта да излекува наранените души и да промени хода на историята?

Политически амбиции и добре пазени тайни в харема, съблазняване и копнежи в духа на „1001 нощ” ще ни отведат в Истанбул от началото на XIX век.Вашият коментар

Всички полета са задължителни. ИК „Кръгозор” ви моли да спазвате чистотата на българския език. Мнения с обидно или нецензурно съдържание няма да бъдат публикувани.

ЗА АВТОРА

Линда Лафърти


Линда Лафърти е дъщеря на морски капитан и е посещавала 14 различни училища в ранната си възраст. Оттогава е и любовта й към пътешествията. Има магистратура и докторат по педагогика от Колорадския университет. Лафърти е запалена спортистка – обича да кара ски, да язди, да се катери по планини и да играе поло. Дългогодишен преподавател е и автор на няколко романа. Живее в Колорадо.

Да станеш автор на бестселъри, като следваш инстинктите си

На 58 години Линда Лафърти има зад гърба си три написани книги - Bloodletter’s Daughter, House of Bathory и The Drowning Guard, която на 27 януари излиза на български език със заглавие „Нощите на османската принцеса” (ИК „Кръгозор”).

Прочети повече >