Пътят на перлата

Мери Кели

Прелисти

Нехудожествена литература Самопомощ и самоусъвършенстване Популярна психология

Издание:1 Размери:145x210 Корици:мека ISBN:9789547712218 Страници:136 Година на издаване:2010

Цена: 10,00 лв.

Окончателно изчерпана

Описание

Перлите са живото наследство на природата и всяка една е различна – точно като хората. И също като нас, макар да изглеждат крехки, перлите са изненадващо силни. Перлата е не само бижу, тя е символ на просветлението, тя ни свързва със силата на собственото ни подсъзнание. „Пътят на перлата” е възхвала на живота на перлата и метафора на нашия собствен живот, споделяне на мъдростта, която попиваме и преобразуваме от проблемите, срещнати по пътя ни.

***

Перлата е най-древният органичен скъпоценен камък и от историческа гледна точка е смятан и за най-ценния. Шансът песъчинка, малко ракообразно или парченце от морско водорасло или раковина да попадне по естествен начин в тялото на мидата и около него да започнат да се наслояват пластове, за да се създаде перла, е буквално едно на десетки хиляди. Перлите се образуват вследствие на защитната реакция на седефените миди, когато чуждо тяло попадне във вътрешността на черупките им. Първоначално мидата се опитва да прогони натрапника. Ако не успее да изхвърли дразнителя, той се превръща в ядро на перлата и мидата започва да отделя около него пластове защитна перлена субстанция (седеф), за да го омекоти. Чуждото тяло става част от нея. Тя го обгръща и създава от него съвършено произведение на изкуството. И също като при перлата скъпоценностите на нашата душа са резултат от проблемите, с които сме се сблъскали.
Най-трудните времена носят най-важните уроци, най-големите натрапници могат да образуват най-големите перли.

***

„Пътят на перлата” е нестандартен поглед към женската душа. Свързва жените с тяхното най-съкровено Аз и показва как и най-болезнените проблеми могат да бъдат преобразени в красота и съвършенство. Пътят е:
- да прощаваме на себе си и на другите
- да оставим миналото да си отиде
- да се обградим с позитивни хора
- да изградим баланс между съня, почивката, упражненията и всички движения на тялото си
- да поддържаме добри, изпълнени с любов и уважение отношения с близките си
- да се учим от всичко и да приемаме изпитанията като дар
- да се стремим към съвършенство
- да сме благодарни на себе си и на другите за това, че сме тук – такива, каквито смеВашият коментар

Всички полета са задължителни. ИК „Кръгозор” ви моли да спазвате чистотата на българския език. Мнения с обидно или нецензурно съдържание няма да бъдат публикувани.

ЗА АВТОРА

Мери Кели


Мери Кели си е спечелила репутация на един от най-реномираните експерти и търговци на перли след тринайсет години в перления бизнес. Със съпруга си Дон притежават верига бижутерийни магазини на Хавайските острови.

Магистър е по изящни изкуства. Мери Кели е от основателите на „Inside Edge”, една от първите организации, която развива дейност в областта на психологията, човешкото самосъзнание и личностно израстване. Автор е на книги за мотивация и духовно усъвършенстване.

Прочети повече >