Писмените ученически текстове. Трета част: Съчинения интерпретации

Румяна Йовева

Прелисти

Учебно-помощна литература

Издание:1 Размери:145x210 Корици:мека ISBN:9547710672 Страници:282 Година на издаване:2003

Цена: 7,60 лв.

Временно изчерпана

Описание

Книгата представя:
- жанровите характеристики на продуктивните ученически текстове - съчинения интепретации
- методически варианти за тяхното прилагане
- основни насоки за подбор и тълкуване на текстове по зададена тема

Адресирана е към:
- учителите по български език и литература от средната образователна степен
- преподавателите по методически дисциплини в колежите и университетите
- студентите, желаещи да придобият педагогическа правоспособност за преподаване на български език и литератураВашият коментар

Всички полета са задължителни. ИК „Кръгозор” ви моли да спазвате чистотата на българския език. Мнения с обидно или нецензурно съдържание няма да бъдат публикувани.

ЗА АВТОРА

Румяна Йовева


РУМЯНА ЙОВЕВА

професор, доктор на педагогическите науки

Родена на 23.10.1938 г. в гр. Каспичан. Завършва специалност Българска филология в СУ “Св. Климент Охридски” през 1964 година. От 1980 г. е преподавател в ШУ “Епископ Константин Преславски”. Защитава докторат по нова българска литература през 1979 г. От 1983 г. е доцент по нова българска литература. През 2000 г. защитава дисертация за получаване на научното звание доктор на педагогическите науки. Чете лекции по методика на литературното образование и по проблеми на новата българска литература в ШУ и спецкурсове в същите области - СУ (1993-1997), както и в различни квалификационни форми, организирани от регионалните инспекторати по образование в страната. Над 10 години ръководи Катедрата по родноезиково и литературно образование.Има над 15 рецензии на научната продукция на кандидати за получаване на научни степени и звания в специализираните научни съвети по литературата и по педагогика. Многократно рецензира учебници и учебни пособия по литература за средното училище по покана на МОН. Под нейно ръководство са защитени над 30 дипломни и 25 специализантски работи. Има един докторант.Участва в редколегията на сп. Български език и литература.Член е на СНСП.

Прочети повече >

Други книги от автора