Празните калории

Мира Калтън, Джейсън Калтън

Прелисти

Нехудожествена литература Здраве, хранене и уелнес

Издание:1 Размери:145x210 Корици:мека ISBN:9789547713048 Страници:256 Година на издаване:2013

Цена: 13,00 лв.

Временно изчерпана

Описание

Книгата „Празните калории" е препоръчана от д-р Мария Папазова!

Защо храната ни е изпразнена от микроелементи и как да си ги набавим? Най-новите открития за микроелементите в практическа програма.

На диета ли сте в момента, или мислите да започвате такава? А знаете ли, че много от най-разпространените диети въобще не могат да покрият нужните за тялото ви количества хранителни микроелементи.

Ние получаваме необходимия калориен минимум, но всъщност приемаме... празни калории. Защото в тях има дефицит на микроелементи – така необходимите ни витамини, минерали, ЕМК и допълнителни хранителни микроелементи.

Знаете ли че:
- Замърсяването на природата и обедняването на почвите
- Транспортът, съхранението и начините на приготвяне на храните
- Лекарствата, стресът, тютюнопушенето, всякакви диети, на които се подлагаме, и дори фитнесът
- Конкуренцията на различните микроелементи
- Наличието на две киселини в едни от най-полезните храни като спанак, бобови, зърнени храни и др. ограбват организма ни от полезните хранителни елементи. Това ни кара да изпитваме глад, в следствие на което пълнеем, стигаме до затлъстяване. И... се разболяваме.

Как да избегнем този бич на 21. век?

„Празните калории":
- Предлага съвети и тестове, чрез които с три лесни стъпки да си осигурим достатъчно микроелементи
- Разкрива кои микроелементи са в конкуренция и взаимно се унищожават и кои са в синергия и засилват действието си
- Дава информация кой витамин и минерал съответно може да излекува остеопороза, депресия, да предотврати рака, да забави стареенето и да стопи килограми
- Предлага Азбука на правилното приемане на добавки
- Дава референтните дневни дози на прием на микроелементи

Всичко, което сте си мислили, че знаете за всекидневния си режим, за витамините, за теглото, за диетите си и за сутрешната си чаша портокалов сок... ще се промени!Вашият коментар

Всички полета са задължителни. ИК „Кръгозор” ви моли да спазвате чистотата на българския език. Мнения с обидно или нецензурно съдържание няма да бъдат публикувани.

ЗА АВТОРА

Мира Калтън


Мира Калтън, сертифициран нутропат, и д-р Джейсън Калтън, лекар и сертифициран специалист по цялостно здраве и спортна нутрология, твърдят, че в момента се намираме в средата на гладна криза. Телата ни буквално гладуват за витамини и минерали – и то за минималното количество, нужно, за да функционират нормално. В книгата „Празните калории” семейство Калтън излагат теорията, че дефицитът на микроелементи е пандемия и е причината за по-голяма част от съвременните тежки здравословни състояния, включително затлъстяването, сърдечните болести и рака.

Прочети повече >