Промени режима си, подобри здравето си

Сухас Кширсагар

Прелисти

Нехудожествена литература Здраве, хранене и уелнес Самопомощ и самоусъвършенстване

Издание:1 Размери:145x210 Корици:мека ISBN:9789547714038 Страници:272 Година на издаване:2018

Цена: 18,00 лв.

Описание

Кои са най-подходящите часове за хранене, сън, работа и спорт, за да намалим стреса, да повишим тонуса си, да постигнем оптимално тегло и да спим пълноценно

Опишете ми как протича денят ви и ще знам колко здрави се чувствате; разкажете ми с какво се храните и ще ви кажа дали ви е трудно да поддържате едни и същи килограми. Кажете ми кога спортувате, а аз ще ви кажа дали трупате мускулна маса, или изтощавате организма си. Кажете в колко часа вечерта изключвате телевизора/компютъра и ще знам колко податливи сте на стрес. Споделете в колко часа заспивате и аз ще ви кажа дали имате нужда от чаша кафе, за да бъдете работоспособни, и дали се държите грубо с близките си в края на дългия ден, въпреки че сте искали да проявите търпение.
Оказва се, че е еднакво важно не само какво ядем, но и по кое време на деня се случва това; не само колко часа спим, но и по кое време от денонощието заспиваме; не само колко спортуваме, но и кога провеждаме тренировките си. Графикът ни за деня определя теглото, издръжливостта, здравословното състояние и настроението ни.

Д-р Сухас Кширсагар


Като съчетава хронобиологията - науката за биоритмите и биологичния часовник, с древната наука аюрведа, световноизвестният учен д-р С. Кширсагар:
• Научно обяснява до какво водят неправилният режим и лошите навици, свързани с него
• Пояснява връзката на хормоните с циркадния ритъм (цикъла ден-нощ)
Помага ни да си изградим най-подходящия за нас дневен режим, като предлага:
• Тестове за определяне на физиологичния ни тип, според който да следваме определен режим на спорт, сън, хранене
• Конкретни съвети, подходящи упражнения, природни рецепти, начини за детоксикация
• 30-дневна програма за синхронизиране на дневния ни режим с ритъма на природата

Книгата „Промени режима си, подобри здравето си" предлага най-новите революционни открития в хронобиологията и приложението им в грижата за нашето здравеВашият коментар

Всички полета са задължителни. ИК „Кръгозор” ви моли да спазвате чистотата на българския език. Мнения с обидно или нецензурно съдържание няма да бъдат публикувани.

ЗА АВТОРА

Сухас Кширсагар


Сухас Кширсагар е световноизвестен лекар и преподавател от Индия, който съчетава медицина, хронобиология и аюрведа. Автор на няколко книги. Директор е на Клиника за аюрведа и уелнес в Северна Калифорния и е консултат в медицинския център на Дийпак Чопра.

Прочети повече >