раз-КРАЧКА КЪМ ВЪРХА

Кандис Бушнел

Прелисти

Художествена литература Съвременни дамски романи

Издание:1 Размери:145x210 Корици:мека ISBN:9547710737 Страници:616 Година на издаване:2003

Цена: 13,99 лв.

Временно изчерпана

Описание

Джейни Уилкокс желае да е на върха. Откакто авторката Кандис Бушнел създаде Кари Бардшоу и "Сексът и градът" не е имало персонаж като Джейни Уилкокс - главната героиня на невероятния роман на Бушнел. Джейни е красавица, все още бореща се за издигане по социалната стълбица и твърдо решена да оцелее в обществото на Ню Йорк Сити. Читателите вече я познават от световноизвестния бестселър "4 блондинки". Сега любимата на всички героиня се завръща с обещаващ договор като модел, с порше "Бокстър" и големи планове. Докато Джейни се забавлява на най-страхотното парти в Хамптънс, читателят се потапя в бляскавия свят на коли за по 100 000 долара, страхотни играчи на поло, медийни акули, и взаимоотношения, чиито скрити цели са достъпни за разбиране само от най-прозорливите. Но бъдете нащрек! Джейни е привлечена от този свят на прекалено много пари и прекалено малко морал, но скрити сили се обединяват, за да я провалят. И все пак така или иначе, Джейни Уилкокс е твърде млада и твърде красива, за да пропадне. "раз-КРАЧКА КЪМ ВЪРХА" e шумна демонстрация на сили от страна на писателката, която превърна Маноло Бланик във фамилно име. Интересен, тъй като е сътворен от критичен наблюдател, както и хапливо-забавен, романът взима на прицел едно общество, в което човек никога не може да бъде достатъчно богат, достатъчно добре облечен или достатъчно високопоставен... Подобно на Джейн Остин или Едит Вартън, Бушнел нежно забожда на шиш една част от елита, която познава добре, и позволява на читателите си да надникнат в мислите и разговорите на герои, които биха могли да излизат направо от страниците на Vanity Fair. Читателите ще проследят с удоволствие Джейни по време на нейните възходи, падения и опитите й да се издигне отново и отново.


Вашият коментар

Всички полета са задължителни. ИК „Кръгозор” ви моли да спазвате чистотата на българския език. Мнения с обидно или нецензурно съдържание няма да бъдат публикувани.

ЗА АВТОРА

Кандис Бушнел


Бушнел е автор на бестселъра „Сексът и градът“, залегнал в основата на хитовия сериал на НВО, в който Сара Джесика Паркър изпълнява главната роля. Писателката привлече вниманието на публиката с това, че представи поглед „през ключалката” към спалните на най-богатите и красиви хора в Ню Йорк и извади на показ истинските истории за секса, любовта и отношенията в съвременния хайлайф. Обявена от критиците за „Шарън Стоун в журналистиката“, Бушнел получава своя златен шанс, когато редакторите на New York Observer й предлагат възможността да приложи с пълна сила първата максима на журналистите: „Пиши за нещо, което познаваш“. Бушнел развива колонката си „Сексът и градът“ през 1994, като завоалирано разглежда собствения си живот (чрез гласа на своето алтер его Кари) и живота на своите приятелки, на своите познати, на елита на Ню Йорк Сити. За нея воденето на тази колонка е означавало прекарването на шест вечери в седмицата потопена в нощния живот на града – от баровете, през летните вили до ски курортите.

Прочети повече >

Други книги от автора