Сет Годин

АВТОР

Сет Годин

Сет Годин е: създателят на най-популярния блог за маркетинг в света;

* авторът на бестселърите в областта на маркетинга през последното десетилетие;

* основателят на уебсайта Squidoo.com, който се развива с феноменална скорост.

Той води семинари, посветени на маркетинга и медиите от най-ново поколение, както и на нещата, които идват след тях.

Списание American Way го определя като „Най-великия специалист по маркетинг в Америка”

Биографична справка за Сет Годин:

Сет Годин е роден през 1960 г. и притежава магистърска степен по маркетинг от Станфорд Бизнес Скул. Работил е известно време като маркетингов и бранд мениджър, след което с появата на интернет основава една от първите компании за онлайн маркетинг. Три години по-късно, компанията му е продадена на Yahoo, а Сет Годин става вицепрезидент и отговаря за “Маркетинг, базиран на позволението” (Permission Based Marketing) на Yahoo. След това започва да води собствена колонка в списание Fast Company. По-късно той основава и една от най-посещаваните интернет мрежи в света - Squidoo (попада в Alexa Топ 500).

Блогът на Сет Годин:

Блогът на Сет Годин се обновява регулярно, като всеки ден в него се публикуват нови теми, а самият автор се ангажира да отговаря лично на всички изпратени имейли.

Специалистите определят стила му на писане като „забавен, увлекателен и логичен”. Статиите му са иновативни, креативно написани и се базират на реални факти, поради което неговите последователи твърдят, че съветите на Годин са универсални и могат да се прилагат успешно към най-разнообразни сфери на бизнеса в различни страни по света.

Сет Годин се радва на широка популярност и в България. Цитати от негови публикации, както и разнообразни аудио- и видеоматериали се разпространяват във форуми и блогове, а книгите му отдавна са обект на дискусии в българския печат.

Книгите на Сет Годин:

Годин е автор на десет книги, които са се превърнали в световни бестселъри и са преобърнали начина, по който хората гледат на маркетинга, промените в организациите и функционирането на компаниите. Неговите издания са преведени на повече от 20 езика. Той е отговорен за много думи в речника на маркетинговите специалисти, включително „маркетинг на позволението”, идеи вируси, лилава крава. Неговият недирективен стил и новаторски идеи са му помогнали да се сдобие с огромно количество последователи, събрани от различни точки на планетата.

Последната книга на Сет - „Племена” е световен бестселър, който се отличи в класациите на Амазон, Ню Йорк Таймс, Бизнес Уийк и Уолстрийт Джърнъл. Тя е посветена на най-мощната форма на маркетинг – лидерството – и за това как всеки може да се превърне в лидер, ако провокира създаването на движения, които носят определен смисъл за околните. Маями Хералд нареди изданието сред най-добрите бизнес книги за 2008 г.

За „Лилавата крава”: Книгата „Лилавата крава” е обявена за бестселър от Ню Йорк Таймс и Уолстрийт Джърнъл. Тя е посветена изцяло на това как фирмите могат успешно да се трансформират, като намерят своя собствен начин да бъдат различни от другите и като привлекат вниманието на потребителя.

“Лилава крава” е метафора, създадена от Сет Годин, която вече е навлязла активно в езика на маркетолозите. Тя е обобщение на онези идеи, които правят марката наистина уникална.

Независимо дали желаната аудитория е от 20 или от 2 000 000 души, „лилавата” марка се превръща нещо търсено, препоръчвано и харесвано, защото има специално предложение именно и само към тези хора - с истинско уважение и внимание към техните желания и пристрастия. В книгата си Годин отправя предизвикателство към традиционните начини за реклама и PR, като издига тезата, че социалното поведение на компаниите е бъдещето на маркетинга. „Лилавата крава” е книга за смисъла, посланията и мисията, които всяка марка трябва да изгради за себе си, ако желае да бъде разпознаваема.

В книгата си „Лилавата крава” Сет Годин казва, че ключът към успеха е да намериш начин да се отличиш – да се превърнеш в лилава крава на черно-бял фон. Самият Годин може да послужи като най-добър пример за това как работи теорията му: като маркетингов експерт, той е полубог в мрежата, автор на бестселъри, изключително търсен лектор, успешен предприемач, уважаван експерт и блогър от най-висок клас.

Forbes.com

Годин е безкрайно любопитен, недирективен и притежава познания върху широк кръг от теми. И неумолим маркетолог... както и човек с ясна визия за бъдещето, с мощни и проникновени идеи за това как икономиката може, трябва и ще функционира занапред.

Маями Херолд

Интервю със Сет Годин гледайте тук

Презентация на Сет Годин върху книгата "Лилавата крава" вижте тук

 

 

Книги от този автор

Не можем да намерим продукти, отговарящи на селекцията.