Смърт на свещените крави!

Дейвид Бърнстайн, Бо Фрейзър, Бил Шуоб

Прелисти

Нехудожествена литература Бизнес

Издание:1 Размери:145x210 Корици:мека ISBN:9789547712362 Страници:200 Година на издаване:2010

Цена: 10,90 лв. 5,00 лв.

Спестявате: 5.90 лв. (-54%)

Описание

В индуистката традиция Свещената крава е почитана фигура, която олицетворява плодородието на земята, любовта на майката и свeтостта на живота. В съвременния свят Свещената крава е правило, мото или афоризъм за това как трябва да се прави бизнес, което повечето хора приемат за неоспорима истина.

Ако светът беше застояло и предсказуемо място, тогава старите правила щяха да действат. Но светът, в който живеем, се променя непрекъснато. Всичко, което звучи по-категорично от препоръка, трябва да бъде подлагано на съмнение.

Свещените крави заслужават да умрат, защото, убивайки ги, печелите време и пари, а може и да спасите нечий живот. Е, добре де, може би не чак живот. Но бизнес, който гледа само към миналото, за да направлява бъдещето, е обречен на провал.

Ако се замислите, има много Свещени крави, преживящи мързеливо в дебрите на корпоративния свят. А ние смятаме, че е време някой да им тегли ножа. Шат!

Винаги се концентрирайте върху решаването на проблема
Шат!
Вярвайте на проучванията си
Шат!
Създайте корпоративна култура
Шат!
Не обиждайте никого
Шат!
Всички заслужават втори шанс
Шат!
Брандингът е скъп
Шат!
Следвай лидера
Шат!

Авторите не просто демонстрират как да разпознаете и да убиете Свещените крави на работното си място. Те разказват за организации и хора, които са успели, защото са пренебрегнали общоприето мнение и са казали „майната им“ на десетилетни правила. Разкриват процъфтяващи сега бизнес философии, които утре могат да се превърнат в Свещени крави, ако не се внимава. Предлагат блестящи алтернативи и дават идеи, които могат да ускорят кариерата ви, да направят бизнеса ви по-печеливш и по-удовлетворителен.

А, ето и още една Свещена крава от бизнес книгите:
Никой не чете текста от кориците
Шат!Вашият коментар

Всички полета са задължителни. ИК „Кръгозор” ви моли да спазвате чистотата на българския език. Мнения с обидно или нецензурно съдържание няма да бъдат публикувани.

ЗА АВТОРА

Дейвид Бърнстайн


Дейвид Бърнстайн, Бо Фрейзър и Бил Шуоб убиват Свещени крави всеки ден в своята суперуспешна рекламна агенция, TheGateWorldwide, която има офиси в Ню Йорк, Лондон, Хонконг, Сингапур и Шанхай. Уебсайтът им е TheGateWorldwide.com.

Прочети повече >