Свещеният кивот: в търсене на изгубеното съкровище на тамплиерите

Патрик Бърн

Прелисти

Нехудожествена литература Тайните на вековете

Издание:1 Размери:145x210 Корици:мека ISBN:9789547711440 Страници:412 Година на издаване:2007

Цена: 14,00 лв.

Временно изчерпана

Описание

В тази книга Патрик Бърн, активен масон с тридесетгодишно членство във Великата английска ложа, провежда смайващо разследване на една хилядолетна конспирация:
• Дали пазителите на кивота са още живи и къде се намират днес?
• Кои са тези хора, каква е тяхната история и как са избирани?
• Къде се съхранява Свещеният кивот сега?
• Ще види ли някога бял свят най-ужасяващият и загадъчен предмет на древността?

Авторът разкрива теорията си, като се позовава на доказателства от Библията, археологически разкопки и исторически документи. Той защитава тезата, че Свещеният Граал е засекретена препратка към Свещения кивот, пренасян и пазен векове наред от тамплиерите и техните наследници. В проучването си използва шифри, геометрични измервания, астрономия и дори познания по кабала и нумерология. Открива кодирани послания за присъствието на кивота единствено в масонските ритуали и в картините на Леонардо и Пусен, но най-ценните указания намира в творбите на Пусен.
С тяхна помощ проследява местата, където е пазен Свещения кивот през вековете, както и неговото местонахождение сега. Тази книга разкрива тайната на единствения артефакт, за който множество нации са готови да поведат война!

„След „Знакът и печатът“ на Хенкок никой не е излагал толкова правдоподобна и логична теория за тамплиерите и кивота. Всъщност публикуването на тази книга може да принуди много от поддръжниците на Хенкок да променят своето мнение, включително и самия г-н Хенкок.“
Стивън ДефоВашият коментар

Всички полета са задължителни. ИК „Кръгозор” ви моли да спазвате чистотата на българския език. Мнения с обидно или нецензурно съдържание няма да бъдат публикувани.

ЗА АВТОРА

Патрик Бърн


Патрик Бърн е започнал кариерата си като строителен инженер, но по-късно се пренасочва към мениджмънт на градоустройствени проекти. Преди десет години е избран за председател на компания за обучителни семинари. На 49- годишна възраст завършва задочно магистратура по Управление на човешките ресурси в Монтфорт Юнивърсити Личестър. След цели 30 години Патрик все още е активен член на Франкмасонската ложа.

Той живее в Личестършир, Англия. Женен е, има четири деца и четири внуци.

Прочети повече >

Други книги от автора