Трансформиращ преразказ

Елка Добрева, Маргарита Георгиева

Прелисти

Учебно-помощна литература Учебни помагала

Издание:1 Размери:145x210 Корици:мека ISBN:9789547711402 Страници:104 Година на издаване:2007

Цена: 4,50 лв.

Временно изчерпана

Описание

Помагалото съдържа: • Що е трансформиращ преразказ • Характеристики на трансформиращия преразказ: - от името на неутрален разказвач - от името на герой в текста • Подготовка, писане и редактиране на трансформиращия преразказ • Примерни планове и варианти на преразкази върху неизучавани текстове • Задачи за самоподготовка на кандидат-гимназистите • Практически съвети за успешно представяне на изпита • Критерии и изисквания, зададени от МОН: Приложение №1 – Учебно-изпитна програма по български език и литература за приемане на ученици след завършен 7. клас Приложение №2 – Насоки за работа върху преразказ на неизучаван художествен текст с дидактическа задачаВашият коментар

Всички полета са задължителни. ИК „Кръгозор” ви моли да спазвате чистотата на българския език. Мнения с обидно или нецензурно съдържание няма да бъдат публикувани.

ЗА АВТОРА

Маргарита Георгиева


МАРГАРИТА ГЕОРГИЕВА

доцент, доктор по педагогика

Родена на 5 декември 1951 г. в гр. Нови пазар.

През 1973 г. завършва СУ “Св. Климент Охридски”, специалност Българска филология. През 1986 г. защитава дисертация по методика на обучението по български език (Лексикално-тематичен подход в родноезиковото обучение).

От 1988 г. е преподавател в ШУ “Епископ Константин Преславски”, а през 1991 г. е избрана за доцент с хабилитационен труд на тема: “Комуникация - родноезиково образование”. Чете лекции по методика на обучението по български език (1. - 12. клас). През периода 1996-2000 г. е зам. ректор на ШУ.

Научните й публикации са по методика на родноезиковото обучение.Научни интереси – система на лесикалната работа в училище, комуникативноречева насоченост на обучението по български език, система на ученическите текстове, овладяване на български език от ученици билингви.

Вижте готово годишно разпределение на часовете по задължителноизбираема подготовка в 5. клас - учебна програма по български език и литература

Прочети повече >

Други книги от автора