Укеиреру. Японското изкуство да сме щастливи чрез приемане и съпричастност

Скот Хас

Прелисти

Нехудожествена литература Популярна психология Самопомощ и самоусъвършенстване

Издание:1 Размери:145x210 Корици:мека ISBN:978-954-771-437-3 Original title:Why Be Happy?: The Japanese Way of Acceptance Страници:216 Година на издаване:2020

Цена: 16,00 лв.

Описание

„В днешния несигурен свят бихме се чувствали по-защитени и щастливи в група, крайният индивидуализъм не може да ни осигури заряда, от който се нуждаем, за да се справим с проблемите си в личен и глобален план. Японската философия на приеманеукеиреру, ни помага да осъзнаем това и ни дава ключа към щастието.

Укеиреру означава да сме съпричастни, да приемаме другия с уважение и разбиране. Да приемаме реалността, миналото и настоящето, загубата, изолацията, различното и непознатото. Дава ни сила на духа, издръжливост и чувство за принадлежност към общността. Предлага коренно различни начини за действие относно това как да възприемаме себе си като част от природата, част от света, да създаваме и да бъдем полезни на хората, да приемаме нашия изключително кратък престой тук и сега.“

Скот Хас

Психологът Скот Хас е впечатлен от наученото в Япония и споделя с нас изкуството на укеиреру, за да можем: 

• Да подобрим коренно взаимоотношенията си, като се фокусираме повече върху слушането, намирането на общи черти, интуитивните усещания, проявяването на уважение към себе си и към околните. което има удивително успокояващ ефект върху всички.

• Да развием практически умения за справяне с гнева, страха и споровете, със самотата, раздялата, загубата, отдалечаването от природата, егоизма, ежедневните проблеми, които заемат толкова голяма част от живота ни.

• Да откриваме спокойствието и зареждащата сила на прости ритуали като приготвяне на кафе, пиене на чай или на коктейл, леката дрямка, спа процедурите или просто потапянето в горещ басейн.Вашият коментар

Всички полета са задължителни. ИК „Кръгозор” ви моли да спазвате чистотата на българския език. Мнения с обидно или нецензурно съдържание няма да бъдат публикувани.

ЗА АВТОРА

Скот Хас


Скот Хас е клиничен психолог и автор на четири книги. Носител на наградата „Джеймс Биърд“ за предаването си „Тук и сега“ по радио NPR. Има докторска степен от университета в Детройт, стажът на докторантурата му е в Масачузетския център за психично здраве – университетската болница към Харвардското медицинско училище. Посещава Швейцария и Япония три–четири пъти годишно, за да диагностицира пациенти. Живее в Кеймбридж, Масачузетс, със съпругата си и двете им деца.

Прочети повече >

Други книги от автора