Ванеса Фаркхарсън

АВТОР

Ванеса Фаркхарсън

Ванеса Фаркхарсън е канадка, арт репортер и филмов критик. Има собствен блог за екология и води седмична рубрика за проблемите на околната среда в Нeшънъл Поуст. Любовната й връзка от книгата е увенчана с една напълно екологична сватба. Но това вече e друга история....

 

Обръщение към читателите от авторката

Скъпи читатели, радвам се, че се спряхте на моята книга. Знаете, че това е най-хубавата книга, писана някога, нали? Даже ме предложиха за „Пулицър”, но аз отклоних предложението, защото не бях сигурна дали златният медал е екологично произведен. А сега сериозно – книгата е добра. Забавна, без да е нравоучителна. Искрена, и все пак леко цинична. Има си дори и любовна история за по-романтичните души.

Добре дошли в моя свят!

Ванеса

Началото

Реших да правя по една малка промяна всеки ден, за да „озеленя” живота си, като се надявах да не изглеждам прекалено самодоволна в очите на другите.

Казвам се Ванеса. Аз съм журналист в Нешънъл Поуст, Торонто. След като гледах филма „Неудобната истина”... не, шегувам се. Сега, след като органичното е новото синьо... – не, вече ще бъда сериозна.

Този блог започна някъде между вината и честността, между разхождането на кучето на един приятел и купона, на който се озовах сред група екоманиаци, пиещи бира с марихуана. Реших да направя нещо предизвикателно: да прекарам всеки ден от следваща календарна година, като правя по едно нещо, което ще се отрази по-добре на средата, в която живеех. Идеята ми беше в края на тези 365 дена да живея възможно най-екологично.

Това беше една изтощителна година, но в края разбрах, че да бъдеш еколог, не означава задължително да си самодоволно хипи, нито да правиш компромиси с външния си вид или с хубавото вино.

Повече информация ще откриете на блога ми – „Зелена като магарешки бодил”, където започна цялата история:

http://greenasathistle.com/sleeping-naked-is-green/

Интервю с авторката четете тук.

Книги от този автор

Не можем да намерим продукти, отговарящи на селекцията.