Войната

Гуин Дайър

Прелисти

Нехудожествена литература Енциклопедии

Издание:1 Размери:165x230 Корици:твърда ISBN:9547711180 Страници:512 Година на издаване:2006

Цена: 25,00 лв.

Временно изчерпана

Описание

Войната има много лица – от схватките между примитивните племена, през тоталния погром на Първата и Втората световна война до конфликтите през последните 30 години и съвременния тероризъм. Пропълзява усещането за неумолима цикличност, за това, че историята се повтаря отново и отново.
Възможно ли е човечеството да преодолее инстинкта си да воюва и ще спечели ли своята война срещу войната?
Един от най-големите специалисти по военно дело и международна политика в света ви представя своята брилянтна история на войната. В нея той изследва миналото на човечеството, за да можем да си представим едно по-различно бъдеще!

Издаването на книгата е осщъствено с подкрепата на Canada Council for the ArtsВашият коментар

Всички полета са задължителни. ИК „Кръгозор” ви моли да спазвате чистотата на българския език. Мнения с обидно или нецензурно съдържание няма да бъдат публикувани.

ЗА АВТОРА

Гуин Дайър


Роден в Нюфаундленд на 17 април 1943. Получава обучението си в университети в Канада, САЩ и Обединеното кралство - бакалавърска степен по история от университета Мемориъл, Нюфаундленд през 1963, магистратура по военна история от университета Райс, Хюстън от 1966 и докторат в катедрата по военни науки, Лондонски университет, 1973.

Прочети повече >