Какво се случва, когато се събереш отново с първата си любов

 

Какво ви вдъхнови за последната ви книга „Сватбена нощ”?

Първоначалната ми идея бе за един сватбен месец, който се обърква напълно. Виждах ясно пред очите си всички комични ситуации, които могат да произлязат от това. После ми хрумна. Ами ако някой нарочно се опитва да саботира сватбения месец, дори да е с най-добри намерения? Така ми дойде идеята за две сестри – едната фантазьорка и романтичка, втурваща се в брак с първата си любов, и другата, практичната, която се опитва да й попречи.

Какво е най-вълнуващото според вас в „Сватбена нощ”?

„Сватбена нощ” е преди всичко комедия – има много фарс и неловки, смущаващи моменти. Има две героини и виждаме действията през очите и на двете. Това е историята на Лоти, която се хвърля необмислено в брак с първото си гадже Бен заради някогашна уговорка. Сестра й Флис е ужасена и прави всичко възможно, за да провали медения им месец и да ги раздели. Беше ми изключително забавно да пиша този роман и често се улавях, че се смея сама на глас. Една от основните и най-вълнуващи теми в книгата е какво се случва, когато се събереш отново с първата си любов – добра идея ли е да се връщаш назад във времето и в живота си? Кой или какво ви е повлияло най-много по отношение на писателската ви кариера?

Повлияна съм от много неща – от съвременните романи и филми, телевизионни сериали, до най-важния фактор за мен - истинския живот! Винаги ще се завръщам при Джейн Остин, която е повлияла не само на мен, но и на много други автори. Нейното чувство за хумор, елегантност на стила и романтичност са ненадминати!Как най-лесно се настройвате за писане? Имате ли някаква рутина в работния си ден?

Често излизам и ходя по кафенета. Обичам шумотевицата около мен, да наблюдавам хората и просто да нахвърлям идеи в бележника си. Когато започвам да пиша сериозно, ставам рано сутринта – тогава съзнанието ми е най-чисто и имам нужда само от компютър, чаша кафе и силна музика. Ако зацикля на някое място, излизам да се разходя или да пийна коктейли със съпруга си – това обикновено върши работа и бързо намирам отново вдъхновението си!

Липсва ми Беки. Много. Има ли шанс за нова книга от поредицата за шопингманиачката Беки Б.?

И на мен ми липсва! Добрата новина е, че обмислям нова книга за нашата любимка. Самата аз нямам търпение!

Интервюто е от:Iheart-chicklit.blogspot.com, автор: Kevin Loh