С много вълнение и усмивки премина срещата на писателката Юлия Спиридонова с петокасници и шестокласници от столичното ЧОУ „Света София“, която се проведе на 26 октомври.

Учениците бяха изчели не само всички книги от трилогията „Страната на сънищата“, но и романите от тийнейджърската поредица на писателката, като най-впечатлени бяха останали от историята на Кронос. Близо 2 часа децата не само задаваха въпроси към авторката, но и споделяха и обсъждаха с нея теми и проблеми, които ги вълнуват. Юлия Спиридонова получи мили подаръци и цветя, като специална изненада беше подготвил Божидар Маринов от 6 Б на ЧОУ „Света София“ – приветствие, написано лично от него:

„След като прочетох книгите Ви, си Ви представих като човек, който има много богато въображение, като човек приключенец, с модерен стил на писане и чувство за хумор. Чрез книгите Ви се опитвам да избягам от реалността и да попадна в свят, пълен с мистични същества, но и с много герои. В книгите виждам, че се опитвате да представите света по различен начин – с повече уважение между хората, да засягате теми, които често ние отбягваме, да преживеем емоциите на героите. За мен Вие сте автор – различен от останалите, защото успявате по интересен за децата начин да разкажете истории, които всяко момче си мечтае да изживее, да бъде герой и да покорява върхове. Посланията на книгите Ви са лесно разбираеми и по тази причина увлекателни и завладяващи.“

Божидар Маринов от 6 Б на ЧОУ „Света София“